Hur man installerar en termostat i en BMW

Termostaten på din BMW är en viktig del av det fordon kylsystem. En felaktig eller skadad termostat kan orsaka motorn överhettas, vilket skapar ytterligare problem om de inte tas om hand omedelbart. Installera termostaten i en BMW är inte svårt och kan göras på kort tid och är mycket billigt jämfört med kostnaden för skador som uppstår genom att inte ta hand om problemet direkt. Saker du behöver
Drain Tänger pan
Gamla kylmedelsbehållaren
svart markör
Metric hylsnyckel
Skruvmejsel
Smärgelduk
packningstätningen
Kylvätska

Visa fler instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl under radiatorn avtappningspluggen på din BMW och sedan ta av locket på kylaren. Vrid kylarens avtappningsplugg med en tång och låt kylvätskan rinna ut helt. När kylaren är helt dränerad, vrid avtappningspluggen och stänga av kylvätska avloppet. Använd en gammal kylvätska behållaren och häll kasseras kylvätska i behållaren. Använd en markör för att märka den gamla behållaren som "används" kylvätska.
2

Hitta pluggen kylvätska på baksidan av BMW-motor, nära oljeavtappningsskruven. Placera drain pan under denna plugg och använda en metrisk hylsnyckel Lossa pluggen och låt kylvätskan rinna ut ur motorn. När kylvätskan har runnit, dra åt avtappningspluggen och ta bort tråget. Häll kasserade kylvätska in din begagnade kylvätska behållaren.
3

Identifiera kanalen generatorns kylning, belägen på framsidan av motorn från generatorn till kylaren. Detta rör kommer att glida iväg utan några fästen eller klipp. Ta bort röret och ställ den åt sidan. Lokalisera de sex skruvarna som var under röret, i stället håller en svepning.
4

Lossa de sex skruvarna som håller kåpan med en metrisk hylsnyckel. Lokalisera de två slangklämmor som är kopplade till termostathuset och lossa dem med en skruvmejsel. Ta bort slangarna och lokalisera kylfläkten under slangarna och ta bort skruvarna till fläkten med en metrisk hylsnyckel. Håll fläkten medan du tar bort bultarna för att hålla den från att falla. När skruvarna är lösa, ställa fläkten åt sidan.
5

Lossa bultarna som håller termostathuset på plats med en metrisk hylsnyckel och ta bort höljet. Undersök termostaten och ta del av positionen för pilen på termostaten. Ta termostaten ur huset och använda en bit smärgelduk för att rengöra området runt ansiktet av huset för att rensa bort eventuellt kvarvarande packningsmaterial eller skräp.
6

Lägg en sträng packningstätning runt ansiktet av termostathuset och placera nya termostaten i huset med pilen pekade i samma riktning som den du bort. Fäst termostathuset med bultar och sätt tillbaka kylfläkten. Placera slangarna tillbaka över termostathuset och dra åt klämmorna med en skruvmejsel.
7

Placera höljeskydd över kylfläkten och fäst med skruvar och en hylsnyckel. Skjut generatorn kylkanal röret på plats och fylla på kylaren med kylvätska. När kylaren är full, lägg tillbaka locket på kylaren och starta BMW motor. Låt motorn värmas upp i cirka fem minuter för att kontrollera att termostaten fungerar och sedan stänga av motorn.
8

Kassera kylvätskan genom att ta den till närmaste återvinningsstation eller fordonsindustrin återvinningscentral . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69296.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.