Hur man byter en vattenpump på en 1999 Chevrolet 1500

Vattenpumpen på din Chevy 1500 lastbil är den externa motorn komponent som håller motorn kylvätska som strömmar genom kylsystemet, och därmed styra motorns temperatur. Om vattenpumpen misslyckas kommer kylmedelsflodet inte ordentligt och motorn kan överhettas och orsaka allvarliga motorskador. Byta vattenpump på 1500 är ett jobb du kan utföra i din främre gården i cirka två timmar. Saker du behöver
dräneringskärlet
dräneringskärlet paraply
Hylsnyckelsats
Ratchet
1/2-tums Ratchet adapter
Wrench in
Rak skruvmejsel
Packning skrapa
Ny vattenpump och packningar
RTV blå tätningsmedel
1 gal. kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Leta kylsystemet drain och placera tråget med paraply /extender under dränaget. Vrid avtappningsventilen moturs för hand för att öppna och låta kylsystemet rinna. Avlägsna fläktkåpa genom att vrida bultarna moturs med spärrnyckel eller skiftnyckel. Ställ kåpan åt sidan.
2

Lossa klämman på nedre kylarslangen på vattenpumpen genom att vrida den moturs med rak skruvmejsel. Skjut drain pan under framsidan av motorn så att den fortsätter att fånga kylvätska från kylaren och kommer att fånga kylmedel från den nedre slangen och vattenpump.
3

Ta tag i nedre kylarslangen där den ansluter till vattenpumpen och vrid den fram och tillbaka samtidigt som du drar bort från vattenpumpen.
4

Fäst 1/2-tums Ratchet adaptern till spärren och sätt i fyrkant i kvadratisk öppning till remspännaren. Vrid spännaren moturs för att lossa spänningen på remmen. Ta bort remmen från remskivorna och ställ den åt sidan.
5

Fatta ett fläktblad i ena handen och håll fast det ordentligt. Vrid de fyra skruvarna som håller fläkten mot kopplingen och vattenpumpen genom att vrida dem moturs med en 1/2-tums nyckel eller hylsa. Ställ fläkten bladaggregatet, koppling och bultar åt sidan.
6

Ta bort klämman säkra kort bypass slangen till vattenpumpen bröstvårtan genom att vrida den moturs med en skruvmejsel.
7 < p> Ta bort de fyra skruvarna som håller fast vattenpumpen till blocket genom att vrida dem moturs med Ratchet och uttag. Dessa är oftast antingen 1/2 tum eller 9/16 tum.
8

tag i nosen vattenpumpen i ena handen och bestämt dra upp och bort från blocket. Fatta bypass slang med handen och vrida vattenpumpen tills slangen lossnar. Ta bort remskivan vattenpumpen.
9

Rengör packningen rester från monteringsområden på blocket.
10

Applicera en tunn sträng av RTV till de passande vattenpump ytor och tillämpa packningarna. Applicera en tunn sträng av tätningsmedel på blocket sidan av packningarna.
11

Håll vattenpumpen på plats och sätt tillbaka bypass slang till nippeln. Håll pumpen mot blocket och starta alla fyra skruvar genom att sätta in dem i hålen och vrida dem medurs för hand. Dra åt dessa bultar till 30 foot-pounds.
12

sätta tillbaka den nedre kylarslangen och dra åt klämman till cirka 15 foot-pounds genom att vrida den medurs med skruvmejseln. Dra åt klämman på bypass slangen på samma sätt. Stäng kylventilen systemet avlopp.
13

Skjut vattenpump remskiva över vattenpumpen tryne, se bulthålen laguppställningen. Fäst fläktkoppling och bladaggregatet genom att sätta in skruvarna och vrida dem medurs för hand. Håll fläkten i ena handen medan du drar åt bultarna till 25 till 35 foot-pounds.
14

Dra serpentin bälte runt alla remskivor utom generatorns remskiva.
15 < p> Fäst 1/2-tums drivadaptern till Ratchet och infoga fyrkantsdrev i öppningen på spännaren. Vrid spännaren moturs för att släppa spänningar, sedan glida remmen över generatorn remskiva.
16

Fäst fläktkåpa genom att sätta den på plats och sätta de fyra bultarna och vrida dem medurs för hand. Dra åt dessa bultar till cirka 20 fot-pounds med spärrnyckel eller skiftnyckel.
17

Fyll kylsystemet med ny kylvätska. Starta motorn och låt den värmas upp. Toppa kylvätskenivån behov. Kontrollera efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69957.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.