Hur man byter en 1996 Fan Accord Kylare

Den kylvätska temperaturgivare och bilen datorstyrning den elektriska kylfläkten i Accord, till skillnad remdriven fans. I de flesta fall kan skada på fläkten tillskrivas en lös tråd eller utlöst säkring. Dock är skräp som har samlats på fläktbladen oftast orsaken till misslyckandet av fläktmotorn. Du kan ta bort den gamla kylfläkten i 1996 Accord hemma. Den totala reparationstiden, inklusive byte av fläkt, bör inte ta mer än en timme. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Eltejp
Kylvätska dräneringskärlet
Tänger
Visa fler instruktioner
1

höjning, och support, huven på din '96 Accord. Lossa och ta bort, den negativa batterikabeln från sin post med en lämplig hylsa och spärrskaft. Wrap eltejp runt metallen terminalen i slutet av ditt negativa batterikabeln. Placera kabeln från batteriet, och lossa och ta bort, den positiva kabeln från stolpen, med hylsnyckel, liksom. Sätt tejp runt denna terminal, liksom.
2

Ta bort bulten från klämman på den nedre vänstra och högra av batteriet med en hylsnyckel. Fatta ditt Accord batteri med båda händerna och lyft den ur motorrummet. Ställ ner batteriet försiktigt, vid sidan av din arbetsplats.
3

Leta kylarens avtappningsplugg i botten, mitten av kylaren, på motorsidan. Skjut din panna kylvätska rinna under bilen, och rada upp med avtappningspluggen. Ta bort kylarlocket, sedan nå ner i motorrummet, och börja vrida avtappningspluggen till vänster. Låt kylvätskan rinna ut ur kylaren i 25 sekunder, och stänger avtappningspluggen, genom att vrida den åt vänster, tills det är ordentligt.
4

Kläm metallflikarna tillsammans på din Accord toppen kylarslangen med en tång. Dra klämman tillbaka på slangen, bort från kylaren och släpp klämman. Dra den övre kylarslangen från dess anslutningsnippeln på kylaren.
5

Leta kylfläkten motor. Den sitter i mitten av fläkten. Dra ledningsnätet ansluten till den vänstra sidan av fläktmotorn.
6

Ta bort de två skruvarna längs toppen av kylaren fläkten med en hylsnyckel. Båda av bultarna sitta mot läppen på motorrummet på baksidan av din Accord huvfäste. Lyft din kylarfläkt, långsamt, ur motorrummet, medan du tittar på att se till att det inte tar i andra ledningar.
7

Sänk nya kylfläkten tillbaka ner i motorrummet, och placera den för montering. Håll fläkten i läge med en hand, och tråd vardera av fläkten fästskruvar med den andra handen. Dra åt båda fläktar bultarna med hylsnyckel tills sitter ordentligt. Anslut ledningsnätet som du kopplade från den gamla fläkten upp till den nya kylfläkten.
8

Sätt tillbaka den övre kylarslangen till nippeln på kylaren. Tryck ihop flikarna på slangklämman tillsammans med tång. Skjut klämman tillbaka mot kylaren till ursprungsläget, och släpp den. Fyll på kylaren med nytt kylmedel, och placera locket, säkert, över påfyllningshålet.
9

Sänk tillbaka batteriet ner på sin bricka. Placera klämman tillbaka över det nedre vänstra och högra sidan av batteriet. Montera de båda bultarna för hand och dra sedan åt dem med din hylsnyckel tills säker.
10

bort eltejp på Accord positiva batterikabeln terminal, och kassera den. Koppla och säkra, pluskabeln till batteriet med hylsnyckel. Ta bort eltejp på minuskabeln terminalen, och kassera den, liksom. Anslut och säker, den negativa kabeln till din '96 Accord batteriet med din hylsnyckel, och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69828.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.