Hur du använder Engine Strips kylvätska Test

Du kan använda motor remsor kylvätska testa att mäta din motor pH-nivå och använda denna kunskap för att stoppa problem innan de börjar. Tack vare testa kylvätska band, du vet precis hur väl förberedda din motor är att möta de gemensamma utmaningar som syra uppbyggd, överhettning och frysning. Instruktioner
1

Ta del av vilken typ av kylvätska du använder i din bils motor innan du handlar för teststickor. Även kylvätska färgerna inte längre används som universal-formulering koder, skulle det inte skada att göra en anteckning av färgen på motorns kylvätska du använder också.
2

Gå till en bil affär, där du kommer att kunna be om hjälp om du är osäker på vilka typer av testremsor är kompatibla med motorns kylvätska du använder. En person som assisterar dig i butiken kommer förmodligen fråga vilken typ av kylvätska du använder eller vilken färg din kylvätska är. Alternativt, kan du hitta bil-vårdutbud webbplatser för att köpa band på AutoGuide.net (se Resources nedan).
3

Ha en testremsa med dig när du öppnar din bils huva för att avslöja motorn. Hitta munstycket kylmedelkammaren, och släpper det långsamt. Om du kan känna någon bebyggt tryck som du släpper munstycket, var försiktig när du släpper det, eftersom det kan signalera en ackumulering av het kylarvätska, som kan spruta ut och orsaka skada.
4

Doppa motorn remsan kylvätska test i kylmedelskammaren, se till att du doppa den i minst 30 sekunder till 1 minut eller enligt anvisningar på förpackningen. Du måste dränka remsan och låt kylvätskan sippra in, så att det tar kemisk verkan mot de speciellt formulerade föreningarna i din teststicka.
5

Använd skalning guide, som anges på din produktens förpackning, för att bestämma pH-nivån i din kylvätska. De flesta kommersiella kylvätska teststickor kommer att ge avläsningar i följande steg:. Sex, sju, sju och en halv, åtta och 11
6

Tala med din mekaniker om rätt åtgärd för att ta om du upptäcker att din motor kylvätska pH-värdet är för högt eller för lågt. Generellt är dock, kan du lösa de flesta mindre problem med pH-nivåer genom dränering och byte av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69113.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.