Hur man installerar en Chevy Caprice Classic Vattenpump

En Chevrolet Caprice Classic har en vattenpump monterad på framsidan av motorn, som pumpar kylmedel runt kylaren och motorn, hålla den i rörelse hela tiden. När vattenpumpen går ut, kan det kylvätska cirkulerar inte. Detta leder till en potentiell överhettning, vilket kan leda till att motorn gripa om de lämnas därhän. För att lösa problemet måste vattenpumpen som skall ersättas, som bör ta en timme eller två för att utföra. Saker du behöver
3/8-tums breaker bar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
skruvmejsel
50-50 förspädd kylvätska
tätningsmedel
Byte vattenpump
Byte vattenpump packning
Packning skrapa
mekanik trasor
Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Öppna kylarlocket. Om kylarlocket är varm vid beröring, vänta tills locket har svalnat nog att du kan greppa den utan att bli bränd. Sätt ett uppsamlingskärl under vattenpumpen. Lokalisera remspännaren på den nedre passagerarsidan av motorn. Vrid spännaren medurs med 3/8-tums breaker bar och en socket, dra sedan serpentin remmen från vattenpumpen.
2

bort slangklämmorna som håller nedre kylarslangen till vattnet pumpen med skruvmejsel. Låt kylvätskan häll i tråget. Skruva loss vattenpumpen från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag och ta ut den ur motorrummet. Rengör monteringsytorna på motorn med en packning skrapa och mekanik trasor. Addera 3

skruva isär remskivan vattenpumpen från den gamla vattenpumpen med 3/8-tums Ratchet och uttag , sedan skruva på ersättande vattenpumpen med samma verktyg. Sätt en sak päls av tätningsmedel på båda sidor av ersättare vattenpump packning. Montera pumpen ersättare vatten på motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag, och se till att packningen sitter mellan pumpen och motorn.
4

tillbaka kylarslangen på vattenpumpen med den skruvmejsel. Installera om Serpentine belt genom att vrida spännaren med 3/8-tums breaker bar och uttag, sedan loopa bandet runt remskivorna. Fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska.
5

Kör motorn på Caprice Classic med värmaren temperatur kontroller inställd till det högsta läget. Låt Caprice att slå arbetstemperatur. Låt kylarlocket svalt igen, fyll sedan med ytterligare 50-50 förspädd kylvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70039.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.