Hur man byter vattenpumpen på en 2001 Chevy Malibu

Vattenpumpar för bilar erbjuder några tecken att titta efter när de börjar att misslyckas. De flesta vattenpumpar kommer att avge ett högt gnisslande ljud när bilen är igång eftersom lagren slits ut inuti enheten. Vattenpumpar har också en skvallerhål i den nedre halvan av huset som kommer att läcka kylvätska när packningarna inne börjar misslyckas. Båda dessa symtom kommer vanligen föregå bilen börjar överhettas. När du börjar märka något av dessa symtom, göra planer på att byta vattenpumpen på 2001 Chevrolet Malibu. Saker du behöver
Ny vattenpump
Skruvmejsel
Wrench in
Vattenpump packning
Packning tätningsmedel
Rengöring rag
Kylvätska
Pan
Tänger

Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och vänta tills motorn har svalnat innan du börjar jobbet. Ta bort kylarlocket för att släppa någon kvarvarande tryck. Sätt en stor ren kastrull under kylaren och öppna avtappningsventil i botten av kylaren med en tång för att tappa ur kylvätskan.
2

Bryt fyra vatten bultarna remskiva lösa innan du tar bort Serpentine belt så att bältet håller spänningen på remskivan. Rotera serpentin remspännaren medurs med hjälp av en skiftnyckel på bulten i centrum av spännaren. Koppla av trycket på Serpentine belt och ta bort remmen från remskivan. Med en skiftnyckel, avsluta ta bort de fyra bultarna som håller remskivan på vattenpumpen.
3

Ta bort de fem skruvarna som håller vattenpumpen på motorn. Grip pumpen och arbeta den fram och tillbaka lite för att bryta packningen och lyfta pumpen ur bilen. Använd en skrapa för att skrapa bort eventuella gamla packningen bitar som kan fastna i motorn. Torka rent med en trasa. Applicera ett tunt lager av packningen tätningsmedel till det område där den nya packningen kommer att tillämpas.
4

Tryck den nya packningen på tätningsmedel på motorn. Applicera tätningsmedel på området för vattenpumpen som kommer att sitta på packningen. Sätt vattenpumpen på plats och börja bultarna med fingrarna. Använd en momentnyckel för att slutföra uppgiften att dra åt skruvarna med 89 tum-pounds av trycket. Fäst rullen tillbaka på vattenpumpen och dra åt skruvarna med fingrarna.
5

Använd skiftnyckel för att vrida spännaren medurs igen och installera om Serpentine belt på vattnet remskiva. Slutför dra åt remskivsskruvar med en momentnyckel och 18 foot-pounds av vridmoment. Stäng tömningsventilen på kylaren och fylla kylaren med nytt kylmedel.
6

Starta bilen och låt motorn gå några minuter för att värma upp och öppnar termostaten. Lägg mer kylvätska för att hålla kylaren fylld när luften blöder från systemet genom kylaren. Byt ut kylarlocket. Övervaka vattenpumpen och slanganslutningar för några minuter för att se till att det inte finns några läckor. Stäng av bilen och nära huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69960.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.