Hur tar jag bort kylfläkten i en '96 Plymouth Neon?

De dubbla radiator fans på din Neon arbetar tillsammans för att snabbt kyla kylmediet i kylaren. En eller båda av dem kan bli defekt med tiden vid daglig användning. Skador till fansen sker oftast från en lös kabelanslutning. Fläktarna kan också skadas av skräp som byggs upp på sina blad. Detta kan göra små motorer på vardera av de fans överarbete eftersom bladen är tyngre än normalt. Normalt, om någon av fläktarna slutar fungera den andra snart kommer att misslyckas också. Därför bör du ta bort och ersätta dem båda samtidigt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren och dra i nödbromsen . Dra spaken Huvlås. Höj och stödja Neon huva.
2

Lossa och ta bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Placera kabeln helt borta från sin post och någon annan metall.
3

Höj den främre delen av bilen med en hydraulisk domkraft. Placera jack ställning på varje sida av den främre änden bakom framdäcken, under ramen järnväg. Sänk hydrauliska domkraft tills bilen vilar på pallbockar.
4

Skjut under framsidan av bilen under kylaren. Ta bort de två skruvarna på undersidan av kylaren fläkten med en hylsnyckel.
5

nå upp i motorrummet och koppla ur kablaget ansluten till var och en av fläktarna. Ta kablagen från kvarhållningsflikama längs båda sidorna av fläkten.
6

Höj Neon med hydraulisk domkraft. Avlägsna domkraften. Sänk Neon till marken. Avlägsna hydraulisk domkraft.
7

Ta bort de fyra fästskruvarna längs toppen av radiatorn fläkten med hylsnyckel. Lyft fläkten vertikalt ur motorn och ställ den på en plan arbetsyta.
8

Ta bort muttern som håller fläktbladen på plats på motorns axel med hylsnyckel. Ta bort de tre skruvarna vid den bakre delen av fläkten som håller motorn på plats med hylsnyckel. Lyft defekt fläktmotor ur aggregatet och kassera den. Spara fläktbladen att installera den nya motorn om de är fortfarande i gott skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69663.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.