Kommer en läckande topplockspackning orsaka förlust av makt ?

En typisk bilmotor består av ett cylinderhuvud och motorns huvudsakliga block , vilket innehåller förbränningsrummen . Motorns topplockspackning skapar en tätning mellan dessa två huvudelement . Om det läcker , förlorar motoreffekten . Vad är en topplockspackning ?

Packningen är en tunn färdigskurna mall som placeras mellan topplock och block . Detta tätar utanför var och en av förbränningskamrarna och skapar ett vakuum inuti. Packningen omfattar också kamrarna bostäder kylarvätska och olja som cirkulerar i motorblocket .
En läckande huvud - packningen leder till förlust av makt

När huvudet packningen blåses , skapar detta en läcka i motorn . Eftersom förbränningskamrarna inte längre ett vakuum , kan de inte helt komprimera bränsle inuti. Detta innebär att det är en förlust av makten i själva motorn .
Övriga frågor

En läckande topplockspackning innebär inte bara en förlust av makt , men kan också leda till en trasig motor . Kylvätska och olja kan läcka in i förbränningskammaren . Motorn kommer inte att kunna korrekt smörja de rörliga delarna . På grund av detta , kommer motorn når så småningom den punkt beslagta upp eller på annat sätt misslyckas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69830.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.