Hur att lufta på en Ford Windstar kylsystemet

Vid byte kylvätska eller göra någon reparation till en Ford Windstar kylsystem, kan du införa luft i systemet som måste luftas ut för att det ska fungera ordentligt. Om luft tillåts stanna kvar i systemet, kan det tränga undan kylmediet, vilket hindrar kylmediet från att ta bort värme från motorn. Även om det är aldrig klokt att arbeta på ett kylsystemet när motorn är varm eller varm, skall du köra motorn en kort stund under den här proceduren. Gör ditt bästa för att låta bilen svalna om nålen på temp mätaren börjar att klättra. Saker du behöver
Kylvätska
Destillerat vatten
Gallon
kanna
Visa fler instruktioner
1

Blanda kylvätskan och destillerat vatten lika i en gallon kanna.
2

Kör motorn några minuter efter påfyllning av kylvätska overflow och sedan stänga den.
3

Lyft huven och öppna kylvätska overflow flaska och fyll den till "Cold Fill" linje med blandningen av kylvätska och destillerat vatten som du skapade i steg ett.
4

Kör motorn igen under flera minuter med flaskan öppen. När motorn är igång, koppla den inre temperaturen inställningen till varmt så din värmaren blåser full gång i kupén. Fortsätt med detta tills du märker kylvätskenivån går ner. När detta inträffar, stäng av motorn igen.
5

Öppna flaskan kylvätska overflow. Topp kylmediet igen med kylmediet och destillerat vatten blandning. Om du fortfarande känner att det finns luft i systemet, gå till steg sex.
6

Kör fordonet tills den når full arbetstemperatur och sedan parkera den och stäng av motorn. Vänta tills motorn svalna tillbaka, vilket kan ta upp till 12 timmar beroende på omgivningstemperatur. När motorn är kall, öppna overflow tanken igen och fyll den till "Cold Fill" linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69408.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.