Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Nissan Maxima

För att hålla din Nissan Maxima kylsystem i bästa skick, kontroll av kylsystem läcker är en nödvändighet. En enkel metod för att upptäcka tidiga tecken på en läcka är att bevaka det område där du parkera kylarvätska. Om du märker kylvätska på marken, då är chansen att du har ett problem. Även om detta är en bra start, det finns andra, mer effektiva sätt att söka efter läckor. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Nissan Maxima att inspektera slangarna av kylsystemet. Leta efter några slangar med bulor, sprickor eller sprickor. Undersök dessa potentiella oroshärdar för färska läckor, korrosion eller missfärgning. Noggrant kontrollera platser där slangarna faktiskt ansluta till kylsystemet är tätt, eftersom dessa anslutningar kan lossna på grund av motorns vibrationer.
2

Kontrollera vattenpumpen som är bakom motorfläkten och packningen tätning som säkrar förbindelsen mellan vattenpumpen och motorblocket. Leta efter någon frätande utsläpp eller missfärgningar och fläckar nära vattenpumpen och packningen. Addera 3

Använd en ficklampa för att inspektera kylaren för tecken på läckage. Undersök alla synliga områden för nya läckor, missfärgning och korrosion, vilka är kontrollampa tecken på ett kylsystem läcka. Kontrollera under kylaren för tecken på läckage, eftersom den kan skadas på grund av stenar och väg skräp kommer i kontakt under normal drift.
4

Verifiera kylaren är sval vid beröring innan du försöker Öppna locket. Twist kylarlocket ett helt varv för att släppa de flesta av det inre trycket, ett steg tillbaka, vänta en minut eller två och sedan ta bort kylarlocket helt. När du arbetar på en radiator, handskar och en långärmad tröja för att skydda huden.
5

Slå på tändningen för Nissan Maxima. Låt den gå med värmaren satt till hög under ca 15 minuter. Slå av tändningen och kontrollera slangar, vattenpump, packningen och kylaren en gång till för läckor. Om du fortfarande inte kan hitta läckan, då är det nog inre och du ska ta bilen till ett kylsystem specialist för ytterligare diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69179.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.