Fläktkoppling Symtom

Används som en kopplingsanordning mellan vattenpumpen axeln och fläkten är fläkten kopplingen för att förbättra effektiviteten i kylfläkten, spara energi och minska bullret. En koppling låter fläkten att koppla in eller ur efter behov. Ett fel kan få kopplingen att antingen misslyckas att engagera eller för att låsa upp. Motoröverhettning

flesta förare kommer att känna igen tecken på en överhettning motor, men många inser inte att fläktkoppling kan vara orsaken. En av de viktigaste symptomen på en dålig fläktkoppling är en överhettning motor. Fläkten är effektivt kommer att minska när tiderna fläktkoppling, och så småningom inte vara i stånd att kyla motorn. Motorn överhettas.
Bad Lager

Ibland kan du höra ljudet som orsakas av en vibrerande eller vinglar fan medan du kör. Kontrollera fläkten medan fordonet är i park eller neutral med motorn avstängd. Om du känner en sida-till-sida glapp, eller så kan du göra fläkten vingla, måste kopplingen bytas. Fläktens lager är slitna. Detta kommer också att leda till för tidigt bortfall av lagren vattenpump.
Bad Koppling

Kopplingen kan vara slitna. Med motorn avstängd, ger fläkten en snurra med handen. Det bör finnas motstånd. Om fläkten roterar mer än 1 till 1-1/2 varv efter att du ge det en dragning, är kopplingen slitna och behöver bytas. Om kopplingen inte är engagerande, kommer fläkten inte kyla motorn. Addera Lock-up
p Om den temperaturavkännande anordning som styr kopplingen i ett termisk sönder kommer inte kopplingen frikopplar. Du kan höra ett brusande ljud vid höga varvtal. Med motorn avstängd, försöker snurra fläkten. Om det inte går att slå, är kopplingen låst och behöver bytas ut. Detta kommer inte att orsaka överhettning, men kommer att minska motoreffekten och körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69824.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.