Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Dodge Intrepid

Att förlänga livslängden för din Dodge Intrepid, regelbundet underhåll inspektioner är viktiga. Ett enkelt sätt att kontrollera för läckage av kylvätska är att titta under den vanliga parkeringsplats för färsk kylvätska. Du bör följa denna översiktlig undersökning med en mer djupgående inspektion. Instruktioner
1

Öppna huven och undersöka slangarna som ansluter kylaren, motorn och värmeelementet på din Dodge Intrepid. Värmaren kärnan är bakom motorn och nära vindrutan. Leta efter någon utbuktning, sprickbildning eller delning på slangarna, vilket kan tyda på en läcka. Titta även för något nytt kylmedel, missfärgning eller korrosion och även om en skadad slang inte läcker, byt ut den ändå.
2

Titta över vattenpumpen och packningen för läckor. Sök efter tecken på korrosion, missfärgning eller färsk kylvätska läckage. Vattenpumpen är mellan motorn och kylaren och packningen säkrar vattenpumpen på motorblocket. Om du identifierar vattenpumpen som källan till läckan, är ersättare sannolikt det enda botemedlet.
3

Använd en ficklampa för att undersöka radiator för läckor. Leta efter tecken på korrosion, missfärgning eller färsk kylvätska, som kylvätska läcka indikatorer. Vara säker på att kolla undersidan och nedre delen av kylaren för läckor som väg skräp och stenar kan skada dessa områden.
4

Låt kylaren kyler bort kylarlocket och fyll den till inom en tum av överfyllda med ny kylvätska. Öppna aldrig en varm eller varmt element, det kan bryta ut och bränna någon i närheten. Vrid locket ett helt varv och steg bort från kylaren. Vänta en hel minut, och därefter kepsen.
5

Slå på motorn i Dodge Intrepid, ställa värmesystemet för högt och låt den gå i ca 15 minuter. Stäng av motorn och kontrollera vattenpumpen, radiator, packning och slangar för läckor gång mer. Om du inte avslöja något, ta bilen till ett kylsystem specialist för ytterligare diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69176.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.