Hur jag reparera en Cadillac Radiator?

En Cadillac radiator funktioner inom fordonet för att hålla motorn från överhettning genom att hjälpa den att hålla rätt temperatur. Den utför denna funktion på tre sätt: genom att stråla bort värmen från fordonet genom fenor på ytan, genom att tvinga bort värmen från fordonet med kylfläkten, och genom att trycka på en vatten /kylvätska genom egna rör, genom kylsystemet och slutligen genom motorn. Oavsett hur väl resten av kylsystemet och motorn kan fungera, om det finns blockeringar, hål eller sprickor i kylaren eller anslutningsslangar, kommer fordonet småningom försvagade såvida kylaren repareras. Saker du behöver
Radiator epoxi för plast radiatorer
Sandpapper
Applikatorborstdelen
Kylarslang
Skruvmejsel
Kylsystem tätningsmedel
Coolant
Air-fri plast svetsare
Plast svetstråd
Visa fler instruktioner
1

vev tändning av Cadillac att få kylaren går. När radiatorn går kylvätskan genom kylsystemet och motorn, titta under huven för läckor som kan vara synliga. Vissa läckor är lätt att upptäcka eftersom de kommer att spy eller gråta kraftigt från slangar eller från fogar och sprickor i kylaren. Om läckan är inte lätt att upptäcka, stänga av Cadillac av och spraya kylaren rengöras med högt tryck luft eller vatten. Försök inte reparera förrän du upptäcka källan till läckan.
2

Skruva ur skruvarna på metallringar som håller kylarslangen på plats. Ta bort ringarna i båda ändarna och dra slangen med rip eller riva av radiatorn. Borsta av eventuell smuts från kontakterna i båda ändar innan du installerar en ny slang. Anslut den nya slangen, anslut metallringar och dra åt skruvarna för att göra vissa slangen är säker.
3

Öppna huven och ta bort locket från kylaren efter att Cadillac har haft tid svalna. Dumpa en behållare (flaska eller burk) av kylvätskesystem tätningsmedel in i kylaren. Fyll kylaren till rätt nivå med vatten, kylmedel eller en vatten /kylvätska och byta kylarlocket. För trettio minuter, köra bilen för att låta kylsystemet tätningsmedel arbeta sig igenom systemet och fylla läckan.
4

Stäng av tändningen och låta bilen svalna. Öppna kylaren pluggen och låt kylvätskan rinna ut ur fordonet. Lossa slangarna och ta bort skruvarna som håller kylaren på fordonet. Sand sömmen eller brott område för att förbereda den för svetsning och värme reparation område med en luft-fri plast svetsare. Placera plastsvetsning staven i reparationen området och smält den med luft-fri svetsare tills den förlorar sin egen färg och tar färgen av radiatorn. Låt svetstråd svalna och installera kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69920.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.