Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Pontiac Grand Prix

Körning din Pontiac Grand Prix med en läckande kylsystem skadar bilens motor och resultera i en rejäl reparation räkningen. Du kan fånga dessa läckor innan de blir ett allvarligt problem, om du vet vad du ska leta efter. Kontroll av kylsystem läcker är enkel och kräver ingen djupgående mekaniska kunskaper, bara att följa några enkla steg. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Flytta Pontiac Grand Prix från dess normal parkeringsplats och kolla marken för tecken på ett kylsystem läcka. Eftersom kylmediet kommer i ljusa färger som orange, rött, grönt och blått, är en läcka lätt att upptäcka.
2

Prop öppna huven för att kolla vattenpumpen och packningen för läckor. Vattenpumpen är mellan kylaren och motorn, bakom motorfläkten. Packningen är vad säkert förbinder vattenpumpen på motorblocket. Leta efter någon korrosion, missfärgning eller färsk kylvätska på dessa bildelar.
3

Undersök slangar som ansluter kylaren till motorn och motorn till värmeelementet. Inspektera alla slangar för utbuktning, delning och sprickbildning. Dessutom kontrollera var varje slang ansluts till kylsystemet, eftersom de kan lossna på grund av motorns vibrationer. Återigen, titta efter nytt kylmedel, missfärgning eller korrosion på slangarna.
4

Ta en ficklampa och skanna Pontiac Grand Prix radiator för läckor. På grund av konstruktionen som användes för kylaren, kan det läcka från var som helst, till skillnad från motorn eller värmeelementet. Var noga med att kontrollera undersidan av kylaren som det kunde ha lidit skada från stenar och väg skräp under körning.
5

Ta bort kylarlocket och fyll kylaren med färsk kylvätska tills det är inom en tum från överfyllda. Var säker på att kylaren är sval vid beröring innan du öppnar den. Öppna en radiator när varm eller varm kan orsaka ett utbrott och bränna någon i området. Det säkraste sättet att ta bort kåpan är att vrida den ett helt varv, steg tillbaka, vänta några minuter och ta sedan bort locket helt.
6

Starta Pontiac Grand Prix och ställa värmaren på hög . Tillåt köra det i ca 15 minuter. Sedan, stäng av motorn och undersöka bildelar från de föregående stegen för läckor. Om du fortfarande inte kan hitta en läcka, då är det mest troligt en intern läcka och du ska ta bilen till ett kylsystem specialist för ytterligare diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69158.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.