Hur du ändrar termostat på en Buick Regal GS

Buick Regal GS är en fullstor fyradörrars sedanmodell som är kapabel att köra omkring fem personer i lyx. En ofta förbisedd aspekt av auto underhåll är det flytande systemet. Radiatorn fluiden går genom motorn och en mekanisk termostat reglerar den mängd fluid. Om den mekaniska termostaten slutar fungera, kan du finna att värmen inte längre fungerar eller överhettad motor. Däremot ersätter en termostat inte ta mycket tid. Saker du behöver
Buick Regal GS termostat
Buick Regal GS Termostatpackning
kylarvätska
Skruvmejsel
Wrench
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna kylarlocket för att släppa den trycksatta vätskan systemet i Buick Regal GS. Det är möjligt att radiatorn kommer dimma eller pressa vätska ut ur kylaren påfyllningshålet när locket tas bort. Av denna anledning bör motorn vara kall när detta steg utförs.
2

Avlägsna kylarslangen från locket som håller termostaten på plats. Locket ligger på Buicks air-insugningsrör. Lossa klamman som håller slangen på locket med en stjärnskruvmejsel. Dra klämman på slangen och skjut slangen åt sidan.
3

Ta bort locket som håller termostaten på genom att ta bort de två skruvarna som håller den i luften-insugningsrör . Sätt tillbaka luckan och bultarna av till sidan. De kommer att återanvändas under installationsprocessen.
4

Kasta den gamla termostaten packningen och placera en ny packning på plats. Dra ut den gamla termostaten och ersätta den med en ny. Termostaten är inte fastskruvad på plats och kan tas bort genom att dra upp den. Kassera den gamla termostaten.
5

Sätt tillbaka locket som håller termostaten på plats med skruvarna. Dra inte åt locket. Det är möjligt att bryta locket eftersom den är gjord med mjuk "cast" metal.
6

Återkoppla kylarslangen och drag fast med lägret. Refill förlorad frostskyddsmedel och byt kylaren klämman.
7

Starta motorn och kontrollera kylarslangen och ytor parning i luften-insugningsrör och termostaten täcka för eventuella läckor. Om det finns en läcka där slangklämmorna på locket, dra åt slangklämman. Om det finns en läcka runt termostaten tätningen, ska locket tas bort och en ny packning med PVC packning sealer bör användas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69443.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.