Hur man fixar en läckande kylare

Radiator läckor hända. Om din radiator börjar läcka, betyder det inte att du har tagit dålig hand om din bil. Detta är bara en naturlig del av en bils åldrandet. Med detta sagt, kan radiator läckor vara farligt. Om din bil är låg på kylvätska, kan din motor överhettas och orsakar hundratals dollar i skador, och i vissa fall, ett par tusen dollar i skador. Detta kan helt undvikas, dock, och du kan fixa en radiator läcka på egen hand för bara några dollar! Saker du behöver
trädgårdsslang
Cold svets epoxy
kylarslangar
Tänger
Visa mer Instruktioner
1

Hitta platsen för läckan . Använd trädgårdsslang för att skölja ner kylaren och slangarna. Starta sedan motorn och leta efter läckan.
2

Byt en slang om du upptäcker att slangen är vad läcker. Ta bara bort den gamla slangen och sätt tillbaka en ny. Kontrollera igen efter läckor så att du framgångsrikt har åtgärdat läckande kylare.
3

Fix läckor på själva kylaren med en kall svets epoxi. För att göra detta, dränera kylaren, rengör läckande området, och tillämpa den kalla svetsen epoxi.
4

Täta epoxi genom att flytta överflödesledningen till ett vakuum port på motorns insugningsrör. Ta bort fördelarlocket och dra runt motorn några gånger. Detta kommer att skapa ett svagt vakuum som kommer att försegla epoxi i den spruckna delen av din radiator.
5

Fix läckor på kylaren röret genom att dra kylflänsarna bort från röret med hjälp av dina tång. Kapa slangen. Dra de skurna ändarna upp så att de rör sig. Detta kommer att likna den änden av ett rör av tandkräm. Crimp dessa ihop ändarna och tillämpa den kalla svetsen epoxi.
6

Låt kall svets epoxin härda i två timmar innan påfyllning av radiatorn.
7

Fyll kylaren och redo att köra bilen igen!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69147.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.