Hur Inspektera en pump bil vatten efter läckor

Bilen vattenpumpen tjänar till att hålla bilens motor från rinnande varmt. Det cirkulerar en blandning av vatten och kylmedel genom motorn. Om vattenpumpen läcker, är det viktigt att agera snabbt. Att försumma att åtgärda ett läckage kan orsaka allvarliga skador på din motor. Instruktioner
1

Leta bilens vattenpump. Vattenpumpen är på framsidan av motorn. Det kommer att vara bakom bilens fläktblad, om din bil har en fläkt.
2

Veva motorn när du vill inspektera pumpen bilen vatten efter läckor. Det är viktigt att låta motorn värmas upp. Detta tillåter termostaten att öppna på din motor så att din vattenpump kan cirkulera vätskor.
3

Leta efter vattenläckor pumpen efter din motor har varit igång i flera minuter. Vattenpumpen har en axel som är ansluten till fläkten på utsidan. Axeln går genom vattnet pumphuset. Detta har tätningar och lager. Tätningen är det som håller vatten från att läcka ut ur axeln. Inuti skaftet på vattenpump, finns det ett pumphjul som cirkulerar vatten genom motorn.
4

Inspektera packningen runt vattenpumpen som hamnar på motorhuset. Packningen är en annan del som skulle kunna läcka. Se till att alla skruvar är åtdragna. Se till att packningen inte blåses ut. Om det inte finns några läckor, bör packningen (tillsammans med alla delar som nämns i steg 3) vara torr.
5

Kontrollera alla slangar nära bilens vattenpump för läckor. Många gånger kommer slangar läcker ut som om din vattenpump läcker. Om du upptäcker en läckande slang, kommer det att spara mycket tid och pengar. Slangar är billigare att ersätta än vattenpumpar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69119.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.