Felsökning av en kylfläkt

En kylfläkt ser till att din motor fungerar vid rätt arbetstemperatur och ser till att din bil inte överhettas. Beroende på modell, kan bilen vara utrustad med antingen två små fläktar eller en stor fläkt. För bilar med dubbla fläktar, är en som används för att kyla motorn och den andra kyler luftkonditioneringen och radiator. Felsökning kylfläktar endera typen innebär samma process. När en kylfläkt fungerar och kan leverera tillräcklig kylning till bilens motor och luftkonditionering, kan du vara säker på att du får en mjukare körupplevelse. Saker du behöver
Digital multimeter
Jumper ledningar
Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven på bilen, starta sedan motorn. Slå på luftkonditioneringen till den högsta inställningen. Kontrollera att kylfläkten verkligen roterar. Om så är fallet, kan du anta rimligt att ledningar, säkring, fläktmotor och relä inte är defekta.
2

Testa att temperaturen switch, temperaturgivare och PCM av fläkten aktiveras ordentligt. Stäng av luftkonditioneringen medan motorn igång. Titta på temperatur tills den når den vanliga driftnivå. Fläkten ska aktiveras när kylvätskan når ca 200 till 230 grader Celsius. Om fläkten inte startar, då det tyder på ett problem med styrkretsen.
3

Kontrollera motstånd temperaturomkopplaren eller temperaturgivare med en digital multimeter. Kontrollera spänning av reläerna också. Verifiera med specifikationerna av bilen kylkretsen att de värden du bara mäts är inom arbetsområdet.
4

Kontrollera att kylfläkten själv fungerar. Ta bort ledningarna ansluter till fläkten och makt upp kylfläkten med jumper kablar från bilbatteriet går till kylfläkten. Fläkten ska löpa smidigt med den 12-volt. Om fläkten snurrar långsamt eller ger en bullrig ljud, då är det dags att byta din kylfläkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69758.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.