Hur man byter vattenpumpen på en Honda Prelude

Vattenpumpen är hjärtat av Honda Prelude kylsystem, cirkulerar kylvätskan. Om vattenpumpen går dåligt, kan det påverka allvarligt fordonets motor och orsaka skador. Se till att byta ut en trasig vattenpump i din Honda Prelude att hålla motorn fungerar normalt. Instruktioner
2.2L Och 2.3L motorer Prelude
1

Koppla bort den negativa batterikablarna och tappa ur kylvätskan ur kylaren.
2

Ta bort alla bälten tillbehörsdrivningens . Ta även bort ventilkåpan och övre transmissionsremmens plåt.
3

Ställ TDC /Compression timing för antalet en kolv. Ta ut vevaxelns remskiva liksom den nedre transmissionsremmens plåt. Ta ut kamrem och byt ut den om den är sliten.
4

Lossa bultarna till sensorn monteras om din Honda Prelude har en vevaxel sensor varvtalssvängningar. Flytta sensorn så att den är ur vägen och täcka upp det med en handduk för att hålla kylmedel på det.
5

bort skruvarna och ta ut vattenpumpen. Byt ut pumpen, dra åt bultarna till 108 tum lbs. Se till att rengöra ytorna innan du installerar och installera en ny o-ring till den nya vattenpumpen.
6

Installera den nya kamremmen, montering och anpassa den till rätt position.

7

Byt CKF sensorn om tillämpligt och dra åt bultarna till 108 tum lbs. Också installera vevaxelremskiva, den nedre remskyddet, den övre transmissionsremmens lock, tillbehöret drivremmar och ventilkåpan.
8

Anslut den negativa batterikabeln och ange koden radio säkerhet.

9

Fyll på kylvätska. Starta motorn och kontrollera tätheten när den når normal arbetstemperatur. Addera 2.7L Prelude Motor
10

Koppla bort den negativa batterikablarna och tappa ur kylvätskan ur kylaren.
11

Ta bort locket kamrem, kamrem och kamremmen spännaren.
12

Lossa och ta bort de 9 vattenpumpens skruvar och ta bort pumpen från motorn . Ta också bort tapparna och ta bort O-ringen och kasta bort det.
13

Rengör O-ring spår av vattenpumpen monteringsytan och själva ytan. Installera tapparna.
14

Ersätt med en ny o-ring och montera vattenpumpen, dra åt 8mm bultar till 16 foot pounds. och 6mm bultar 108-inch pounds. Vrid pumpen för hand för att se till att det rör sig fritt.
15

Installera alla komponenter i den ordning som de var removed.Clean vattenpumpen monteringsytan och o-ring groove och sedan installera styrpinnarna till motorn.
16

Anslut den negativa batterikabeln och ange koden radio säkerhet.
17

Fyll på kylvätska. Starta motorn och kontrollera tätheten när den når normal arbetstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69218.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.