Hur ändrar jag min termostat på min 2002 Oldsmobile Alero 4-Door V-6?

Termostaten på 2002 Oldsmobile Alero är ansvarig för att diktera hur mycket kylmedel cirkuleras genom kylsystemet. De vanligaste tecknen på en felaktig termostat är har ingen värme i kupén eller ett allvarligt överhettad motor. Termostaten i 3,4-litersmotorn är på insugningsröret på förarsidan av motorn, bakom termostaten bypass slang och avgas crossover röret, som båda måste tas bort för att få tillgång till termostathuset. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Skyddsglasögon
dräneringskärlet
Skruvmejsel Set
hylsa och spärrskaft
Tape
Linje skiftnyckel som
Tänger
Mjuk stålborste
Exhaust crossover pipe packning (2) katalog Momentnyckel
6 fot 1/4-tums gummi vakuumslang
Visa fler instruktioner
borttagning

1

i parkeringsbromsen och låt motorn svalna helt. Lyft bilen huven och stödja den med huven prop stången.
2

Lyft bilen i luften med domkraft och placera pallbockar under främre rambalkar i fordonet. Sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar och ta bort domkraft.
3

Vrid huven kylvätsketryck ett kvarts varv motsols och lämna den i detta läge tills väsande ljud stoppar. Ta bort locket kylvätsketryck.
4

Placera drain pan under värmeelementet avtappningskran på passagerarsidan hörnet av kylaren och vrid avtappningskran moturs tills kylvätskan börjar rinna ut ur kylaren. Låt ca 1 liter kylvätska rinna och dra åt avtappningskran. Placera drain pan under höger sida av motorn direkt under termostathuset.
5

Lossa de två klämmorna för luftintaget röret vid spjällhuset och luftmassemätaren med en skruvmejsel. Ta bort röret luftintaget från motorn.
6

Placera en bit tejp över de tre tändkablarna och märk var och en efter sin position så att du vet var du ska installera var och en. Ta bort alla tre främre tändkablarna genom att vrida Tändstiftshätta ett halvt varv varje sätt och dra tändstiftskontakten direkt från varje tändstift. Lägg dem åt sidan.
7

Släpp trycket klamman övre kylarslangen till termostathuset, med en tång, och skjut klämman på termostathuset och släpp. Ta den övre kylarslangen från termostathuset.
8

Släpp trycket klämmor på värmaren utloppsslang, spjällhuset kylmedelinloppet slang, och spjällhuset vattenutloppshuset slang och skjut kläms fast på termostat förbiledningsröret. Ta varje slang från kylmediet förbiledningsröret.
9

Ta bort muttern som håller fast röret kylvätska bypass till spjällhuset, med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Avlasta trycket klämman på termostaten förbiledningsröret inlopp och skjut den på termostaten förbiledningsröret. Avlägsna bypass slang inlopp.
10

Demontera skruven som håller fast Dykrörstermostat bypass på framsidan av motorn, med hylsa och spärrskaft, och ta bort Dykrörstermostat bypass från motorn.

11

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast värmeskyddet till avgasröret crossover röret, med hylsa och spärrskaft. Ta bort värmeskölden. Ta bort de sex muttrarna som fixerar rörsavgassystem crossover till det främre avgasgrenröret och avgasröret framrör - tre på varje - med hylsa och spärrskaft. Demontera avgassystemet crossover röret.
12

Ta linjen kylvätskebehållaren och linje montering från termostathuset med en linje skiftnyckel. Ta bort de tre termostathuset bultar med hylsa och spärrskaft. Ta bort termostathuset och termostaten från insugningsröret.
Installation
13

Rengör anliggningsytorna på insugningsröret och termostathuset med en mjuk stålborste. Installera den nya termostaten i termostathuset i den enda riktning det kan gå, så att fjädern är vänd bort från termostathuset. Placera packningen termostathuset på termostathuset. Håll termostathuset och installera och dra åt termostaten bultar till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
14

Installera linjen kylvätskebehållaren till termostathuset och dra åt kopplingen med en linje skiftnyckel.
15

Rengör anliggningsytorna för avgas crossover röret med mjuk stålborste. Montera de nya avgas packningar crossover pipe över tapparna på främre avgasgrenröret och avgasröret stupröret. Ställ avgas crossover röret på plats och installera monteringsmuttrarna. Dra åt fästskruvarna på grenröret och avgasröret ner röret till 18 foot-pounds av vridmoment med momentnyckel. Ställ värmeskölden på avgasröret crossover röret och montera bultar. Dra åt värmeskölden monteringsmuttrarna till 89 tum-pounds med momentnyckel.
16

Ställ Dykrörstermostat bypass i position på motorn. Montera fästbulten på framsidan av motorn och dra åt till 98 tum-pounds med momentnyckeln. Montera muttern som håller fast termostaten förbikopplingsrör till spjällhuset och dra åt till 18 foot-pounds med momentnyckel.
17

Anslut alla fyra slangar till termostaten förbiledningsröret och säkra dem med tryck klämmor. Montera övre kylarslangen till termostathuset och fäst det med trycket klämman.
18

Installera varje tändkabeln till respektive tändstift, med särskild uppmärksamhet på märkningen och se till att de återsänds till rätt kontakt.
19

Lyft bilen av domkraften står med ordet jack och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraft
20

Montera röret luftintaget till motorn spjällhuset och massan luftflöde sensor. Dra fast klämmorna med skruvmejseln.
21

Lossa kylvätska luftavtappningsventil på kylvätska förbiledningsröret med raden skiftnyckel. Montera 6-fots gummislang till avluftningsventilen och rikta röret i tråget.
22

Häll kylmedel i systemet vid trycklocket öppningen tills kylvätska börjar att hälla från gummislangen. Stäng kylluft avluftningsventilen med raden skiftnyckel. Fortsätt att fylla kylvätskebehållaren tills kylan hela varumärket är uppfyllt.
23

Starta motorn och låt den gå med kylvätsketryck locket tills motorn nått driftstemperatur, lägga kylvätska vid behov. Stäng av motorn och toppen på behållaren tills det står helt varm. Montera trycklocket och dra åt det ordentligt för hand. Inspektera motorn för eventuella läckage av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70177.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.