Hur man byter en termostat i en Grand Caravan

Termostaten i en Dodge Grand Caravan är en viktig bit av värme-och kylsystem, eftersom det reglerar mängden kylmedel gå till systemet. Om Caravans motorn tar lång tid att värma upp, är termostaten troligen fastnat i öppet läge. Om motorn är varm, men den övre kylarslangen är inte, är termostaten fastnat i stängt läge. Termostaten, som är monterad på motorblocket och ansluten till radiatorn med en slang, måste bytas om den sitter fast i någon position. Saker du behöver
Justerbara tänger
Mjuk hammare
termostat
Termostatpackning
Visa fler instruktioner
1

Koppla vagnens negativa batterikabeln . Tappa ur kylvätskan i en ren behållare genom att ta bort avtappningspluggen på kylaren, sedan vid drain motorblocket pluggar. Motorn måste vara kall innan du gör detta.
2

Leta övre kylarslangen och följ den till motorn. Denna slang kommer att anslutas till termostathuset lock. Koppla loss slangen från kopplingen genom att lossa slangklämman. Om slangen har fastnat, vrid den med justerbara tång för att bryta dess sigill.
3

Ta bort locket från termostaten genom att ta bort dess fästen. Knacka loss den med en mjuk hammare om den har fastnat. Räkna med en del kylvätska att spilla ut när du tar bort locket.
4

Koppla bort den gamla termostaten från motorn. Om van har en V6-motor, är ett lager termostat "satsat" på plats med små bitar av materialet i två platser som du måste ta bort. Rengör anliggningsytorna efter avlägsnande och ta bort alla spår av den gamla packningen.
5

Installera din nya termostaten i exakt samma position som den gamla var i, placerar sin litegrann stift vid 12 o ' klocka läge och dess fjäderänden går in i motorn. Montera en ny packning på termostaten, orientera den på samma sätt som den gamla var.
6

Anslut locket, dra åt dess bultar till 21 foot pounds. Fäst kylarslangen och se till att slangklämman är säkert tight.
7

Anslut den negativa batterikabeln. Fyll på kylsystemet genom kylaren påfyllningsröret tills halsen är nära att svämma över, sedan fyller reservoaren nivå till mellan "Full Hot" och "Lägg till" märken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69293.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.