Hur man läser ett tändstift

Friska tändstift är en integrerad del av resultatet för din motor. Du får bättre gas körsträcka och lägga mindre slitage på omgivande komponenter i din motor. Du bör veta hur man läser tändstiften att berätta när de behöver bytas. Saker du behöver
Tändstift remover
Visa fler instruktioner
1

Look för torr och våt nedsmutsning av tändstift. Ett tändstift ska ha en ljusgrå eller ljusbrun nyans till det och måste vara torr för att vara i gott skick. Svart kol uppbyggnad eller våt olja på pluggen indikerar en dålig kontakt.
2

Kontrollera om överhettning av tändstiftet. Om tändstiftet har blivit för varmt, kommer spetsen ser glaserade. Tändstiftet är dåligt och du behöver byta ut den. Kontrollera också om luft-bränsleblandningen för mager som en möjlig orsak. Du måste korrigera detta för att undvika samma problem i framtiden. Addera 3

Inspektera benvita eller vita avlagringar skorpbildning runt tändstiftet huvudet. Byt ut dem omedelbart. Undersök för oljeläckage från olje ringar och ventiler och kontrollera för fel oljeviskositeten i motorn som en möjlig orsak.
4

Tänk leda insättningar om du hittar bruna och gula fläckar på huvudet för ditt tändstift. Detta innebär vanligtvis att blyhalten är för hög. Undersök bensinen du lägger i din motor.
5

Bestäm om tändstiften har helt enkelt köra sin naturliga kurs. Om färgen är bra, men gapet mellan spetsen och pluggen har ökat, då tändstift kommer att vara mindre effektiv. Det är dags att byta tändstift.
6

Se om tändstiften har smält. Om så är fallet, kommer spetsen på pluggen blir till synes ett med enhetschefen. Detta beror på att temperaturer som är för höga i förbränningskammaren. Byt tändstift och korrigera temperaturen förbränningskammaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68948.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.