Hur du kontrollerar om en Power Steering Fluid Läcka i bilen

En bils servostyrning systemet består av två slangar, en högtrycks-och en lågtrycksslang. Ett läckage kan uppstå när en av slangarna går sönder eller får en tår eller om de har lossnat från styrservoolja. Du kan ha en effekt läcka steering fluid även om du inte ser vätska från under bilen. Kontrollera dina effektnivåer Steering Fluid varje gång du ändrar din olja. Instruktioner
1

Look för vätska läcker under bilen. Styrservoolja kan vara röda eller genomskinliga. Var uppmärksam på när vätskan läcker från, så att du kan hjälpa din mekaniker att diagnostisera problemet.
2

Utvärdera känslan av din ratten under körning. Om det känns löst, kan du ha en läcka servostyrning eller vara låg på vätska.
3

Hitta din makt reservoar steering fluid under bilens huv. Konsultera din instruktionsbok om du behöver hjälp att hitta behållaren.
4

Kontrollera slangar och anslutningspunkter för läckor. Leta efter revor eller brott i slangarna och se till att slangarna är fästa tätt till behållaren.
5

Toppa vätskan i styrservoolja tills det är fullt. Kontrollera vätskenivån nästa dag. Om vätskenivån har sjunkit, kan du ha en läcka i systemet. Har din bil kontrolleras av en mekaniker så snart som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68963.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.