Hur man reparerar en bil är knäckt Topplock

Fram tills nyligen har de flesta motorblock eller topplock med sprickor kastades åt sidan som inte salvageable, det var inte värt den tid eller kostnad för att åtgärda dem. Med ny svetsning teknik tillgänglig för motor rebuilders, möjligheterna är obegränsade. En erfaren svetsare kan även bygga sin egen bil motor hemma. Saker du behöver
handslipmaskin
Ugn
Flame spruta
Nickel svets
Skyddsglasögon
svetsarens handskar och förkläde
Isolerande filt
Acetylensyrgasskärning fackla
Medverkande järn filler
Borax flux
Visa fler instruktioner
flamsprej svetsa Crack
1

Identifiera sprickorna. Cylindrar med en spricka kan ha mindre kol uppbyggd än de som är fullt fungerande. Rengör alla huvuden noggrant och leta efter sprickor i hela motorblocket.
2

slipa ut sprickan med en hand slipmaskin. Du är i huvudsak ombyggnad väggen i huvudet, så du måste se till det område som du är svetsning är ren och inte kommer att ändra formen på huvudet.
3

Värm huvudet till ca 700 grader, och svetsa reparationsområdet med nickel spruta. Se till att huvudet är varmt nog att svetsen pinnar istället för rikoschetterande av.
4

Post-värme huvudet efter svetsen är klar att lindra stress i det reparerade området. Låt huvudet svalna långsamt med det insvept i en isolerande filt. Håll svalna 50 till 100 grader per timme.
Furnace Svetsa topplocket
5

Följ steg 1 och 2 i avsnitt 1. Sedan vidare till steg 2 i avsnitt 2.
6

Värm huvudet till 1.000 till 1.500 grader i en ugn och låta temperaturen stabiliseras. Det tar ungefär 1 timme.
7

Använd en ACETYLEN ficklampa med något mer acetylen än syre kör genom linjen att smälta stångjärn filler och tillämpa den på området för reparation. Lägg en borax flux lite i taget när du svetsar att få föroreningarna att stiga till toppen av reparation och ta bort dem.
8

Wrap huvudet i en isolerande filt och låt den svalna ned 50 till 100 grader per timme. Låt inte det svalna mer än 200 grader per timme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69092.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.