Hur man fixar Slitage på en Serpentine Belt

En serpentin bälte kan visa tecken på slitage och ändå vara funktionell innan den behöver bytas ut, men det är tekniskt inget sätt att fixa slitage på en serpentin bälte utan att ersätta den. Om det finns slitage, men du kan inte byta ut remmen direkt, kan du använda ett bälte dressing att hålla bältet från att bryta tills du ändrar den. Instruktioner
1

Bestäm om du kan reparera bältet eller om du måste byta ut remmen. Bälten som har snäste måste bytas. Att försöka tejpa eller limma Serpentine belt tillbaka tillsammans fungerar inte och kan orsaka några större bil problem.
2

Identifiera vilken typ av slitage på remmen om bandet är i ett stycke. Sprickbildning är en bra indikator på hur mycket livet bältet har lämnat. Om du har minimal sprickbildning, är inga större bitar över hälften av en tum saknas och slitbanan är inte slitna tunn, är bältet fortfarande användbar. Om något har fastnat i bandets nylon förstärkning, måste den bytas ut och kan inte repareras.
3

Använd ett bälte klä om bältet har inga större problem, men det är skrikande varje gång du slår på din bil. Det finns två viktiga tillämpningsområden metoder för bälte förband.
4

Följ instruktionerna noggrant. Vissa kräver att bilen slås på, och andra kräver att bilen stängs av. Hursomhelst, är målet att jämnt fördela bandet dressing spray på baksidan av serpentin bälte, och bilen behöver gå på tomgång efter ansökan att belägga remskivorna och remmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69088.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.