Hur du ändrar transmissionsfilter i en 1996 Ford Explorer

Enligt Teknisk service bulletin 03-14-8, den främsta orsaken för reparationer upprepad sändning i Fords 1996 Explorer kretsar kring överföring svalare systemet. I 4R44E, 4R55E eller 4R70W transmissioner, kan föroreningar från tidigare överföring problem bosätta sig i kylsystemet och sedan återinföras i sändningen efter reparationer har utförts. Normal service på transmissionen ska ersätta den vätska och filter, men om upprepade överföring problem uppstår, har systemet transmission kylningen spolas med en uppvärmd kylare-line flusher att avlägsna föroreningar från systemet. Saker du behöver
Jack
4 pallbockar
Stora dräneringskärlet
Luddfria butik trasor
Ratchet
Hylsnyckelsats
Gummi eller läder mallet
Packning skrapa
Lösningsmedel
Inch-pound momentnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Parkera Explorer på jämn och fast mark. Dra åt parkeringsbromsen. Jack SUV upp och stödja den på pallbockar.
2

Placera ett uppsamlingskärl kan hålla minst en liter vätska under överföringen pannan. Dräneringstråget måste vara av en större yttermått än överföring pan för att fånga all vätska. Torka i ytterkanten av pannan läppen och transmission med en luddfri butik trasa för att avlägsna lös vägsmuts och grus som kan förorena pannan. Ha extra trasor händig.
3

Använda ett Ratchet och uttag, lossa alla skruvar överföring pan, ungefär hälften till tre fjärdedelar av vägen ut. Ta inte bort några bultar hela vägen vid denna tidpunkt.
4

Börjar med den sida av pannan som är längst bort från dig, dra pannan ner. Låt vätskan att rinna över kanten av pannan bort från din kropp och ge den ett par minuter att rinna ner. I händelse av att pannan förblir fastnat på packningen, kan du försiktigt rappa på pannan med en gummi eller läder hammare för att uppmuntra den att bryta sig fri. Iaktta försiktighet för att inte deformera pannan medan du använder hammaren, och undvika nyfikna pannan avstängd, eftersom det kan deformera Pans tätningsytan och orsaka en läcka.
5

Börja ta bort pannan bultar, som börjar med som längst bort från dig. Låt pannan sag att hälla ut så mycket vätska som möjligt, håll pannan på plats mot transmissionen och ta bort resten av bultarna hela vägen. Ta tag i pannan med båda händerna och sänk den bort från transmissionen. Som du sänka det, vara medveten om att ibland packningen fastnar på transmissionen och pannan ojämnt. Detta kan leda till att du tippa och dumpa pannan när du sänker den. Häll eventuella kvarvarande vätska ur pannan.
6

Ta bort packningen transmission kastrullen från pannan och transmission, med en packning skrapa. Var noga med att inte trycka ut de mötande ytorna. Torka upp eventuella packning spån med en ren, luddfri butik trasa. Inspektera pannan för metallspån som kan tyda på ett mekaniskt problem i överföringen, även metallsalt är normalt. Rengör transmissionen pannan med lite vätska och en ren, luddfri trasa för att ta bort slam.
7

Dra filtret ner från transmissionen. Inspektera filtret och transmission insugningsport för filtertätningen och ta bort den. Du kan behöva sticka ett finger eller en ratchet förlängning i intaget porten för att ta bort O-ringstätning.
Installation
8

lätt smörj O-ringstätning på det nya filtret med ren ATF. Sätt i filtret röret i transmissionen pickup-port och se till att O-ringen inte deformeras under installationen. Skjut in filtret helt på plats på transmissionen.
9

Placera den nya packningen på transmissionen pannan. Applicera inte något tätningsmedel, denna packning måste tillämpas rent och torrt. Med pannan fortfarande utanför fordonet, sticka en pan bult genom pannan hålen i varje hörn tills gängorna engagera sig i packningen och alla andra ställen som är nödvändiga för att hålla packningen på plats under installationen. Håll pannan i läge på transmissionen, och börja bultarna för hand tills de är engagerade. Montera de återstående skruvarna och dra åt dem med fingrarna. Dra pannan bultar till 71-119 tum-pounds, med hjälp av ett korsvis. Dra inte åt skruvarna - de bryter lätt
10

Dra överföring oljestickan och installera en ren tratt i oljestickan röret.. Häll tre liter Mercon Automatic Transmission Fluid i transmissionen. Titta under bilen och leta efter läckage kring överföring pan.
11

Sänk bilen till marken. Starta motorn, lägg foten på bromsen och sakta cykla genom växlarna, pausa för ett ögonblick i varje, sedan tillbaka till parken. Låt motorn nå full arbetstemperatur. Kontrollera nivån transmissionsolja med motorn på tomgång och växellådan i parken. Tillsätt vätska om det behövs för att nå "Full Hot" märket. Överfyll inte. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68897.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.