Instruktioner för byte av bränslefilter på en 97 Buick LeSabre

Priset på bränsle blir inte billigare, så det är viktigt att pressa så många miles som du kan av varje fill-up i din 1997 Buick LeSabre. Ett igensatt bränslefilter kan orsaka bilen starta eller driva frågor, och dålig bränsleekonomi. Det kan också skada bränslepumpen, vilket inte är en lätt och billig reparation. Bilen är utrustad med en in-line bränslefilter, placerade på ramen järnväg bara framåt från förarsidan bakhjulet. Saker du behöver
Memory sparare
Ratchet
Hylsnyckelsats
Rag
Skruvmejsel
dräneringskärlet
Jack
Jack står
Aerosol rost penetrerande
skiftnyckel satt
Momentnyckel
Box-end spärr fastsättning
Plastpåse
Visa fler instruktioner
1

Höj huven på LeSabre, och installera ett minne sparare på fordonet enligt tillverkarens anvisningar. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet, och stoppa in batterikabeln ner bakom batteriet, så att det inte finns någon chans att oavsiktlig kontakt under denna procedur.
2

Ta av locket från Schrader ventil placerad på bränslefördelningsröret. Den liknar ett däck ventilskaft cap. Vira en skruvmejsel i en trasa, och trycka ned ventilspindeln att frigöra bränsletrycket från LeSabre. Använd överskottet trasa tyg för att fånga något bränsle som spills. Montera schraderventilen tillbaka locket på bränsleskenan.
3

Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft. Placera domkraften under bakaxeln. Placera drain pan under bränslefiltret. Spraya den gängade änden av bränslefiltret noggrant med aerosol penetreringsmedlet. Låt penetrerande sprayen för att ställa i minst 15 minuter.
4

Placera en box-nyckel på den sexkantiga huvudändan av bränslefiltret. Placera en andra box-nyckel på bränsleledningen. Rotera bränsleledningen moturs medan du håller backup box-end skiftnyckel på bränslefiltret fortfarande. Vrid kopplingen bränsleledningen tills raden är separerad från bränslefiltret.
5

Pressa snabbkoppling på den motsatta änden av bränslefiltret. Dra bränsleledningen montering bort av filtret. Lossa bränslefiltret bandet bandet, ta bort filtret från bältet. Placera den gamla bränslefiltret i tråget. Skjut in det nya filtret i filtret remmen och dra åt remmen tills det är ordentligt.
6

Montera snabbkoppling på bränslefiltret och tryck på filtret tills det klickar och låser fast . Tug beslaget bort från filtret för att se till att anslutningen är tät. Sätt den gängade filterände på filtret, och börja trär montering ett par varv för hand. Sätt back-up box-end skiftnyckel på bränslefiltret sexkantiga änden. Dra åt kopplingen till 22 foot-pounds med en bladvinkeltillsats adapter på en momentnyckel.
7

Sänk bilen till marken. Installera den negativa batterikabeln på LeSabre, och dra kabeländen tills det är ordentligt. Ta ut minnet sparare från bilen. Vrid tändningsnyckeln till tillbehören positionen, och sedan tillbaka till läge OFF. Inspektera beslagen bränsleledningen till att se till att de inte läcker.
8

Vrid nyckeln till tillbehör sedan backa två gånger, att prima bränslefördelningsröret och injektorer med nytt bränsle. Starta Buick, och inspektera rördelar bränsleledningarna med motorn igång. Stäng av motorn om du ser några tecken på en dropp eller läckage. Dubbelkolla plast lås klippet på bränslefiltret snabbkoppling slutet om snabbkoppling slutet läcker, behöver klippet som ska ersättas genom att helt enkelt dra bort det och installera en ny.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68912.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.