Hur du hittar den utomhustemperaturgivare i en 2002 Nissan Altima

Moderna bilar har många givare som lämnar information till fordonets styrenheter. En sensor i synnerhet som skickar information till flera system är den omgivande luftens temperatur sensor, även känd som utomhustemperaturen sensor. Den omgivande luftens temperatur sensor information kan användas för att beräkna bränsleblandningen och kan användas för att bestämma luftkonditionering temperatur. Denna sensor kan hittas i ett antal olika platser på en bil, men lyckligtvis är det inte alltför svårt på en 2002 Nissan Altima. Du behöver
Ficklampa
Platt-huvud
skruvmejsel
Visa Fler Instruktioner
en

Knäböja framför fordonet, och - med hjälp av en ficklampa - titta inuti den nedre grillen öppning mot förarsidan av bilen.
2

Lokalisera svart plast sensorn i hörnet av grillen öppning. Det är lätt att identifiera eftersom den är ansluten till en orange tråd med en svart rand och en svart tråd med en gul rand. Addera 3

Tryck plast fliken på kontakten med fingret för att frigöra låset. Dra kontakten från sensorn.
4

Bänd monteringsklämman bort från stötfångaren med platt skruvmejsel för att lossa sensorn från stötfångaren. Använd inte för mycket tryck för att undvika att bryta stötfångaren mount.
5

Installera den nya sensorn genom att trycka den på monteringen fliken tills clipset låser fast. Montera tillbaka kontakten på sensorn tills den klickar på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68862.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.