Hur man tar bort en Serpentine Belt Använda en stöttning Skruv Spännare

En stöttning skruv stil spännare kan användas på vissa bilar för att hjälpa dig ändra Serpentine belt istället för en remskiva stil spännare beroende på märke och modell av din bil. Se bilens instruktionsbok för att avgöra vilken typ av spännaren är på din bil innan du går att byta ut en sliten serpentin bälte. Om du har rätt spännare, läs vidare för att lära sig hur man tar bort en serpentin bälte med en stöttning skruv spännare. Instruktioner
1

Lokalisera stöttning skruven. Den stöttning skruv ser ut som en lång skruv med en bult i ena änden och går igenom ett stort block fäst vid en av de tillbehör enheter. Den stöttning skruven roterar en enhet som blocket är fäst som lossar Serpentine belt när enheten roteras.
2

Lossa bultar. Dessa är placerade ovanför och nedanför den stöttning skruven enheten. De utsätts bultar och platsen varierar beroende på märke och modell av bilen. Se bilens instruktionsbok för specifika platser.
3

Vrid stöttning skruven motsols för att lossa Serpentine belt. Detta roterar monterade externa enheten och gör den Serpentine belt lättare att ta bort.
4

bort Serpentine belt. När Serpentine bältet har lossnat ordentligt, skjut den av en av remskivorna knutna till enheten närmast stöttning skruven spännaren. När Serpentine belt har dragit av en trissa, kan den Serpentine belt lätt komma fri från resten av remskivorna.
5

Lämna stöttning skruven sträckaren i den aktuella positionen. När du tar bort Serpentine belt, inte tillbaka stöttning skruven till sitt ursprungliga läge. Detta kan du enkelt lägga en ny serpentin bälte på utan att behöva följa dina steg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69087.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.