Hur man installerar Main Belt på en 1997 Buick LeSabre V6 3,8 L

"Rik historia" inte kan vara den första frasen som kommer att tänka på när man tittar på en sjunde generationens Buick LeSabre, men det finns gott om arv där om du kika lite djupare. Den LeSabre namnskylten daterar sig till en av de mest hyllade och radikala begrepp sin dag: Harley Earl designade 1951 bil LeSabre koncept. Även följande iterationer av LeSabre inte kan ha varit så banbrytande som den ursprungliga LeSabre konceptet, "Fireball" V-6 infördes 1962 var sannerligen. Baserat på en Buick-konstruerad helt i aluminium V-8 - senare såldes till brittiska Rover, som använde den för de kommande 50 åren - den 3,8-liters Buick V-6 gick så småningom på att driva enorma Grand National, och att påverka utformningen av praktiskt taget varje specialbyggda, American V-6 produceras sedan dess. Saker du behöver
Ratchet
Socket
Visa fler instruktioner
1

Hitta ett bälte-routing diagram klistermärke under huven. Om du inte kan hitta en, rita sedan en routing diagram med en penna och papper, och ta några referens bilder med telefonen.
2

Sätt ett uttag eller lådan-änden av en skiftnyckel över bulten i mitten av spännaren.
3

Dra spärren eller skiftnyckel moturs för att lindra spänningen på remmen, sedan glida av remmen från motorn. Om du har problem med routing bältet under botten remskivor och hålla den centrerad, kan du finna det lättare att ta bort hjulet och styrhytten liner, och ha en assistent håller botten av bandet medan du drar toppen.

4

Håll remspännaren med skiftnyckeln när du drar remmen över remskivorna och se till att det är centrerat och sittande i skivspåren. Vrid tändningsnyckeln till "bump" startern några gånger. Inspektera bältet för att kontrollera att det är fortfarande rakt och sittande, starta motorn och inspektera den igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68875.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.