Hur man tar bort batteriet från en 2006 Equinox

Ordet "Equinox" härstammar från det latinska rötter "equi" och "NOx" vilket kan översättas som "lika natten." Frasen hänvisar till två tider på året när jordens axel är exakt i nivå med nivån med solen, vilket orsakar nattliga timmar till exakt lika dagsljus. I historisk tid var dagjämningarna, såsom sommar-och vintersolståndet, som används för att markera tidens årstiderna. General Motors säkerligen måste ha haft detta i åtanke när du söker efter en ersättare till den älskade men åldrande Blazer. Med den mörka natten av höga bränslepriser på horisonten, markerade denna Equinox ingenting om inte passagen av en säsong av bensinslukande lastbilar derivat till en ljusare en av smartare, renare, mer sofistikerad och effektivare transporter. Saker du behöver
Memory sparare
Socket Ratchet
ställa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Anslut ett minne sparare enhet till Equinox efter det tillverkarens anvisningar. Pop huven och titta på framsidan till höger i motorrummet, ser du den fyrkantiga, plastskyddet över säkringsboxen. Att lossa hakarna och ta bort den.
2

Lossa krokarna som håller säkringen blocket till toppen av batteripolen locket och lyft säkringsblocket ur vägen. Med säkringsblocket bort, ta bort skruvarna som håller fast batteriet lock och ta bort locket. Ta bort batteriets minuspol med en spärr och uttag.
3

bort pluspolen, och lyft ut batteriet utan motorrummet. Installera det nya batteriet i samma riktning. Montera de positiva och sedan negativa ledare, och dra dem till 13 foot-pounds med en momentnyckel.
4

Installera batteriet lock och dra åt dess fästelement till 11 foot-pounds. Snap säkringsplinten på plats på toppen av locket, och snäpp sedan fast locket säkringsplinten på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68873.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.