Hur man använder ett utsläpp Analyzer

Många stater och kommuner nu kräver emission testar varje år för att licensiera ditt fordon. De testar för kolväteutsläpp, mängden koldioxid och kolmonoxid som produceras av din bil och mängden kväve, svavel och bly släpps ut i atmosfären genom bilens motor. Dessa gaser bidrar till produktionen av smog i storstäder. Principerna för analysatorn är ganska enkla. Instruktioner
1

Slå analysatorn på och se till att datorn länken är etablerad. Kontrollera kontroll och datainsamling för att se till att analysatorn länkarna i den.
2

Initiera en nolla av analysatorn för att säkerställa att de mätningar som analysatorn är giltiga och att svaret av analysatorn kommer att spela för situationer där analyterna av intresse inte är närvarande. Stänga en ventil på provet sonden så att det inte finns något prov föras in i analysatorn.
3

Öppna sampelventilen på sonden och placera sonden upp avgasröret av fordonet till testas. Låt fordonet gå på tomgång och initiera en körcykel av analysatorn. Erhållna data lagras i minnet i datorn ansluten till analysatorn. Ställ motorn på anvisad RPM värde att göra en mätning för normala driftsförhållanden
4

. Avlägsna provet sonden från avgasröret av fordonet och kontrollera filtret av sonden för att säkerställa att inget vatten har byggts upp i sonden. Återmontera sonden och placera tillbaka i avgasröret.
5

Starta en mätningscykel av analysatorn och föra in de nya värdena för utsläpp gaser. Avlägsna analysatorn sonden från fordonet och byta ut filtret för att förbereda för nästa fordon. Skriv ut resultatet av testet från datorn och jämföra resultatet med fastställda värden för att avgöra om fordonet godkänd eller underkänd avgasprovet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68940.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.