Hur man byter Abs styrenheten på en 1995 S10

Chevy S10 är en massa saker till en massa människor, men det är framför allt annat, fortfarande en lastbil. Och en lastbil, per definition, är ljuset i baksätet för att möjliggöra dess lastförmåga och bogsering kapacitet. Detta är bra när du faktiskt ställa lastbilen till ett sådant uppdrag, men inte så mycket när det kommer till obelastad körning och bromsprestanda. Lastbilar som S10 var några av de första fordonen massproducerade med standard låsningsfria bromsar, främst för att hålla den bakre under kontroll under panik stopp. Byte av S10: s ABS-styrenheten är mer smutsig än svårare, och är definitivt inom räckhåll för de flesta helgen mekanik. Saker du behöver
Standard socket och ratchet set
Silvertejp
Linje skiftnyckel
Momentnyckel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1 < p> Lokalisera ABS styrenheten under huven. Följ linjerna från din bromshuvudcylindern den modulatorn, du hittar det nära spolarbehållarens på förarsidan hjulhuset. Varken den mekaniska eller elektriska delar av modulatorn styrenheterna är funktionsdugliga, så någon form av misslyckande innebär att ersätta det hela som en enhet. Ta bort två skruvar Spolartank, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft, ställ sedan in brickan tanken åt sidan för att komma åt modulatorn.
2

Koppla alla tre av modulens elektriska anslutningar. Du kan överväga att linda de elektriska kontakterna och täcker sina terminaler med silvertejp för att hålla bromsvätska bort dem under installationen. Bromsvätska är döden för något elektriskt, så överväga att hålla två separata din högsta prioritet.
3

Lossa bromsledningarna där de ansluter till modulatorn, med hjälp av en rad skiftnyckel. Vira en gammal trasa runt beslag som du lossar dem att absorbera utspilld vätska, sedan tejpa ändarna av ledningarna för att minska dropp och linje kontaminering medan du arbetar. Om den första kopplingen ger dig en kamp, ​​spraya dem alla med några penetrerande olja och låt det dra i tio minuter.
4

Ta bort de övre och undre fästet bultarna från chassit och modulatorn, med hjälp av en spärr. Du hittar två horisontella övre fäste bultar, tre vertikala nedre bultar och två vertikala fäste-till-modulator bultar i mitten av fästet. När du väl har dem, dra modulatorn gratis.
5

Kontrollera att bromsledningen trådar på din nya modulator är rena och fria från fett eller olja, och sedan montera den nya modulatorn i stället för gamla. Montera fästet och dra åt fästet till chassi bultar till 20 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Dra fästet mot modul bultarna till 5 foot-pounds. Montera bromsledningar och dra dem till 16 fot pounds
6

Lufta bromssystemet som du gör med alla andra fordon -. Med ett undantag. Du hittar fyra dämpskruvar på modulen. De två översta ska förbli stängda när aggregatet inte är trycksatt och de två inre blödningar på båda sidor måste öppnas en fjärdedel till ett halvt varv moturs innan du börjar blöda processen. Den vänstra ventilen är för de bakre bromsarna och den högra ventilen är för de främre bromsarna.
7

trycksätta systemet, antingen med bromspedalen eller med ett tryck bleeder, och stäng modul avluftningsskruvarna ventiler som du släppa pedalen eller lossningstryck. Öppna en av ventilerna igen innan du trycker på bromspedalen, och stäng den när du når botten av pedalen stroke. Lägg bromsvätska och upprepa med den första ventilen, följt av motsatt ventilen, tills vätskan kommer ut klart och utan bubblor. Fortsätt att blöda hela bromssystemet på bromsok för att bli av med luft i ledningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68817.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.