Hur man tar bort och inspektera en topplockspackning

utför underhåll på topplockspackningen, eller packningar, är avgörande för en väl fungerande bilens motor. Beroende på typ och storlek av motor du har, kommer det antingen vara en eller två topplockspackningar att oroa sig för. V-stil motorer har två, medan fyra och sex cylindriga motorer har en. Instruktioner
1

bort ventilkåpan från motorn och exponera insidan. Detta bör göras enligt instruktionerna i din bil reparationshandbok att säkerställa att du tar bort ventilkåpan ordentligt. Det finns några kablar och slangar för att ta bort innan du kan komma till ventilkåpan.
2

Inspektera packningen ventilkåpan. De är normalt tillverkade av gummi eller kork, som ni kanske märker har blivit mer spröd och bryts av på vissa ställen. Ta bort packningen ventilkåpan helt. Du kan behöva ett rakblad, skruvmejsel eller annat vasst tips för att få det hela bort. Se till att alla delar är borttagna innan vi går vidare.
3

Få en ordentlig titt på spåret där packningen sitter när du använder en bra ljuskälla för maximal kontroll. Kontrollera om det finns sprickor eller andra störningar. Leta efter tecken på läckage. Om det har uppstått skador eller läcker, ta ventilkåpan till en verkstad för en Magnaflux test. De kan också fixa någon snedvridning eller sprickor du kan ha.
4

Rengör ytan på ventilkåpan där den nya packningen går. Detta gör att den nya packningen att sitta ordentligt när du installerar den och försegla hårdare för lång livslängd och bättre slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68994.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.