Hur man byter en spole på en 1999 Blazer

Magneter och magnetfält är inte bara fascinerande, men också förvirrande för många människor. På din bil är det svårt att föreställa sig att ett magnetfält används för att slå 12 volt till ca 40.000 volt eller mer för att avfyra ett tändstift. Med något denna fantastiska uppstår i ditt 1999 Chevrolet Blazer tändspole, det finns lite utrymme för fel i detta system. Den goda nyheten är att om spolen misslyckas på din Blazer, kan du ersätta det med vanliga verktyg. Saker du behöver
Ratchet w /extensions
Metric sockets
platt skruvmejsel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Blazer på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av tändningen och ta ur nyckeln. Öppna huven. Leta reda på tändspolen. Den ligger till vänster om spjällhuset. Det är där luftintaget röret ansluter till den övre delen av motorn. Tändspolen har en enda tändkabeln går till distributören och en kontakt med en rosa tråd och en vit tråd med en svart rand.
2

Ta bort spolen kabeln från spolen genom att dra den från spolen och vrider något. Ta bort kontaktstycket genom att lyfta på låset klippet och drar sedan ut kabeln från spolen. Ta bort de två spole fästskruvarna och ta bort spolen från fordonet. Om din nya spolen inte kommer med en ny konsol sedan borra bort nitarna i det gamla fästet och montera den nya spolen i det gamla fästet.
3

Montera spolen och dra åt skruvarna till 89 tum-pounds med momentnyckel. Installera den elektriska kontakten tills du känner ett klick. Montera spolen tråd tills du känner att den snäpper fast. Starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68869.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.