Hur Lufta kopplingspedalen på en '95 F-250

Den 1992 var ingenting om inte mångsidig. Finns i massor av olika konfigurationer och utföranden, den nionde generationen också erbjuds inte mindre än fem olika motorer och sju olika transmissioner. I denna modell år, F150 används manuella transmissioner med båda koncentriska - integrerade - och extern slavcylindrar. Den bleed Förfarandet för båda är liknande, men du måste göra lite mer arbete för att lufta yttre cylindern. Saker du behöver
Linje skiftnyckel
3/32-inch punch
Hammer
Assistant
Visa fler instruktioner
Concentric Slave Cylinder
1 < p> Rengör all smuts och fett från slavcylindern behållarens lock, ta bort locket och fyll behållaren till toppen med DOT 3 bromsvätska. Bifoga en dräneringsslang till luftningsskruven på botten av slavcylindern
2

Öppna luftningsskruven,. Gravitationen kommer att göra arbetet här, drar vätskan från behållaren och genom luftskruven. Se upp för luftbubbla i fluidströmmen. När all luft går bort, dra åt luftningsskruven.
3

Trampa ner kopplingspedalen, håller i en till två sekunder, och släpp så snabbt som möjligt. Paus för en till två sekunder och upprepa tio gånger. Kontrollera vätskenivån i behållaren. Vätskan bör vara i nivå med det steget med bort membranet. Upprepa sex till sju gånger.
4

Håll kopplingspedalen i golvet, då har din assistent Öppna luftningsskruven att utvisa luftöverskott. Stäng luftningsskruven när luften är borta. Kontrollera igen vätskenivån och dubbelkolla för riktig koppling drift.
Extern Slavcylinder
5

Rengör tanklocket och slavcylinder inom rörets anslutning. Ta bort slavcylindern från transmissionen bellhousing, sedan använda en 3/21-inch punch för att driva ut sprinten som håller röret. Ta bort röret från slavcylindern och plats änden av röret i ett slöseri-vätskebehållare.
6

Håll slavcylindern så att kontakten port är vid ca 30 grader. Fyll den med DOT 3 bromsvätska. Rock eller tryck på tryckstången för att avlägsna all luft i cylindern. Se till att all luft är ute innan du installerar om slavcylindern.
7

Öppna tanklocket. När du bryter vakuumet, kommer vätska rusa ut ur slavcylindern röret. Snabbt fylla behållaren upp och installera locket att sakta vätskeförlust efter all luft är ut ur systemet. Sätt tillbaka slangen tillbaka in i slavcylindern, och installera om stift som håller röret.
8

tillbaka slavcylindern på transmissionen bellhousing, kontrollera vätskenivån och kontrollera korrekt koppling drift.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68842.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.