Hur du ändrar Pistons

Installera nya eller rekonditionerade kolvarna i en bil motorblocket är inte alltför svårt. Ändå måste man följa vissa rutiner för att undvika skador på kolvar och cylinderlopp. Om du har viss erfarenhet av montering viktigaste motordelar eller vill lära sig något helt nytt, här kommer du att få de rätta stegen för att framgångsrikt förändra kolvarna i din motor. Se till att blocket är ordentligt monterad på en motor stativ eller läggas ovanpå en stadig arbetsbänk. Så låt oss börja. Saker du behöver
Ridge bort Ratchet verktyg Mössor och sex poäng Hylsnyckelsats
8 till 16 korta bitar av gummislang
Hammer med trähandtag
luddfri trasa eller trasa
Assembly lube
Kolvring kompressor
Visa fler instruktioner
1

bort åsen från toppen av varje cylinder med en ås bort verktyget innan du försöker ta kolvarna ut. En tjock ås kan bryta kolven som du försöker att extrahera den från hålet.
2

Vänd motorblocket upp och ner. Med hjälp av en spärr, lossa vevstaksöverfallet nötter 1/2-turn i taget, arbeta dig från centrum mot framsidan och baksidan av motorblocket växelvis tills nötterna kan tas bort för hand. Kontrollera att alla spö lock är ordentligt märkta så att de kan återmonteras med sina respektive vevstake och kolv montering.
3

bort vevstaken lock och ställ dem åt sidan på en säker plats. Nu skjuter en kort bit gummislang över varje vevstake bult att undvika skador vevaxellagret tidskrifter och cylinderväggarna som du skjuter kolvarna ur motorblocket. På övre lagerytan
4

Tap av den förbindande stången med hjälp av trähandtag av en hammare för att driva varje kolv-vevstaksenheten ut genom toppen av motorn. Vrid vevaxeln för hand för att få tillgång till den bärande ytan av vevstakar.
5

Rengör blocket, cylinder väggar, vevaxel och vevstake församlingar noggrant innan du installerar de nya eller rekonditionerade kolvarna tillbaka in i motorn blocket.
6

Torka varje vevstake och mössa lagerytan med en luddfri trasa, sedan installera de bästa lagren på varje vevstake för hand, och se till att respektera någon inställning märken.

7

Placera varje ring i sin respektive kolvringspåret, positionera varje ände gap vid rätt intervall.
8

Applicera ett lager av motorolja runt kolven, ringar och cylinder väggar. Smörj ansiktet på vevstaken med montering lube.
9

Installera en kolvringskompressorn på kolven nummer ett-en närmast framsidan av motorn-se kompressorns kjolen sticker ut på minst en 1/4 tum vid botten för att styra kolven i cylindern. Skjut ett par små gummislangar över vevstaken bultarna.
10

in kolven och vevstaken i cylindern, säkert sitta kjolen kompressorn ringen på hålet och se till att top notch på kolven pekar mot framsidan av motorn.
11

Peka på toppen av kolven med trähandtag av en hammare för att skjuta cylindern i dess borrning. Se till i slutet av vevstaken sitter ordentligt på vevaxeltappen. Du ska inte känna något motstånd när cylindern glider på plats, om så är fallet, se till att kolvringarna är på plats och inget hindrar änden av vevstaken. Följ samma procedur för resten av kolvarna.
12

Montera lagren på stången caps hand uppmärksamma någon inställning märken, och sedan applicera ett tjockt lager av montering lube till varje lagerytan . Placera stången lock i sina respektive vevstakar efter moment och åtdragningssekvensen enligt servicemanualen för just din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69102.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.