Hur man byter ett bränslefilter på en Honda Civic

Byta ett bränslefilter är bara en av de lite förebyggande underhåll som glider flesta ägarens sinnen. Honda rekommenderar filterbyte minst var 30.000 miles, medan det kan tyckas vara lite av en olägenhet, har Honda åtminstone gett dig tillstånd att göra jobbet ganska enkelt. Följande gäller särskilt för sjunde generationen (2001 till 2005) Samhällskunskap, men grunderna kommer att gälla för de flesta bilar av andra generationer. Saker du behöver
Philips head skruvmejsel
Stor platt skruvmejsel
liten platt skruvmejsel
Needle-nosed tång
Disponibel trasor
Visa fler instruktioner
1

Minska trycket i bränslesystemet. Det är ganska enkelt, som att köra din bil av gas. Öppna handskfacket, ta bort de flikar som håller den från att svänga hela vägen ner och sedan dra den nedåt för att exponera reläer. Titta på reläet diagrammet och dra reläet märkt "insprutningssystem." Detta kommer att deaktivera bränslepumpen. Starta bilen och låt den gå på tomgång tills motorn dör.
2

bort den negativa batterikabeln och hitta enheten bränslepump. De baksätet säkrar på chassit med fyra stora klipp: två till vänster och två till höger. Dra upp den nedre delen av sitsen, och klippen kommer lossna för att frigöra plats. Du kommer att se ett metallhölje fästas på golvet-board med fyra Phillips-skruvar. Ta det och du kommer att se toppen av bränslet pumpenheten. Addera 3

Haka ledningsnätet från bränslepumpen och flytta metall locket helt bort från enheten. Notera den plast låsringen runt pumpenheten. Slå in spetsen på en stor, platt skruvmejsel med en trasa för att förhindra gnistbildning mot tanken, tryck sedan att spetsen mot en av skårorna i låsringen. Tryck skruvmejseln handtaget med en hammare för att slå ringen moturs.
4

Wrap en trasa runt bränsle-linjens snabbkoppling och dra linjen från pumpen och lämna en trasa virad runt det till minska bränsleångor tillströmning från linjen. Dra låsringen hela vägen från din pump. Applicera en mild tryck uppåt på enheten och dra ut den.
5

Plocka isär enheten bränslepump att byta filter. Börja med losstagning alla selar från toppen av enheten och lossa lederna vid enhetens bas som håller toppen på. Ta loss den övre delen av basen som håller bränslepumpen samt den vita, plast "korg" som omger pumpen. Lossa nästa kabelhärvan. Var försiktig så att du inte skadar den vita plasten krage runt pumpens utlopp.
6

Använd en platt skruvmejsel för att poppa brickan på baksidan av pumpen och ta bort den otäcka gammal strumpa-typ bränsle filtrera. Montera det nya filtret tillbaka till pumpen och montera den nya brickan som medföljer bränslefiltret på filtret inlägget.
7

ihop allt i omvänd ordning. Alla selar är enkelriktad, så det finns inte så många vägar att gå fel, förutsatt att du inte har förlorat eller skadat något. Den enda svåra delen är att se till att den svarta gummitätningen i tanken hålet är på plats innan du installerar pumpen. Kör fingret runt tätningen att se till att den är inställd. Montera plast låsringen samtidigt som du trycker ned på enheten, eller det ska dyka upp igen.
8

Sätt tillbaka bränsleledningen först, sedan de elektriska anslutningarna. Du vill inte ha en statisk elektrisk gnista för att antända något bränsle ånga byggs upp i bilen eller runt tanken linjen. Sätt tillbaka locket, sätt tillbaka pumpreläet och släppa batteripolen igen. Vrid tändningsnyckeln till "ON"-läget, vänta 5 sekunder för ledningarna att trycksätta, sedan stänga av den igen. Vrid omkopplaren igen, ge det ytterligare 5 sekunder och starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69021.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.