Hur Svetsa Plåt Tillsammans

Denna artikel syftar till att ta dig genom några grundläggande stegen med häftsvetsning plåt tillsammans med ett Gas Metal Insert (MIG) Svetsare, som arbetar med 22 gauge plåt. Svetsning som ett proffs tar en hel del övning, men du bör kunna åtminstone svetsa några grundläggande plåt tillsammans genom att följa dessa steg. Saker du behöver
MIG Welder
borste trådsvetsning, 60 och 120 grit sandpapper
Heavy Svetshandskar
Svetsning ansiktsmask (Helst automatisk ljussensor) katalog Långärmad svett skjorta eller jacka
Grinder, (en Dremel verktyg med kvarn kvarstad fungerar bra för att jämna ut små häftsvetsar) katalog Bra direkta belysning
vice grepp eller andra klämmor metall du kan använda för att hålla metallen tillsammans
plyers med gummi handtagen
JB Weld eller Liquid Metal Filler (tillval, om du inte ska göra en komplett pärla svets och vill att alla sömmar förseglade) katalog Body metall hammare (tillval, för att platta till grov metall kanter, om någon

Visa fler instruktioner
1

Konfigurera direkt belysning för arbetsområdet. Kontrollera att det inte finns några brännbara trasor eller skräp i området och även berätta för andra som kan gå in på att du blir svetsning. Ingen får uppehålla sig i området utan lämpliga skyddsglasögon.
2

Kläm avsnitten i plåt tillsammans, med syftet är att ha så snäva och spola av en söm som möjligt. Du kan välja att överlappa metall eller möjligen rada upp jämnt bredvid varandra. Om så är fallet måste du lägga en träbit under sömmen område som ska svetsas. Var noga med din metall kanter nivå med din hammare dunka ner eventuella plastrester.
3

Använda sandpapper eller stålborste vara säker på att de områden som skall svetsas är rena, ta bort all färg och vax. Det är viktigt att området är rent metall eller svetsen får inte fastna. Din lilla kvarnen kan användas även här för några tuffa fläckar.
4

Ställ in dina MIG svets inställningar medan huvudströmmen är fortfarande avstängd. För häftsvetsning 22 gage tillsammans Jag satt svetsaren med minimal energiförbrukning, vilket är ett lägre värmeläge, och trådmataren hastigheten på en låg nivå på omkring 3. även bifoga din jordningsklämma någonstans på metallen, och ur vägen.

5

Var säker på att du har dina långa ärmar på, tjocka handskar, och naturligtvis din svetshjälm. Kör igenom ett test svets innan du slår på strömmen, kör spetsen av trollstaven längs metallen, som är säker på att du kommer att ha tillräckligt med svängrum och utrymme för att slutföra svetsen med en enkel flöde.
6

Slå svetsaren på och placera staven på en vinkel till platsen som ska svetsas och medan du håller avtryckaren trådmatning ner, var noga med att tråden kommer att röra sömmen, flytta staven långsamt över området, men inte för långsamt eller om du kommer att bränna ett hål i metallen. Alltför snabbt kommer att lämna dig ingenting men sprut. Det är där du kommer att behöva öva för att få känsla för svetsning hastighet. En riktig svets ska lämna dig en svets plats från den smälta metallen på ovansidan med värmegenomträngning igenom till den andra sidan av metallen.
7

Tack svetsar bör vara cirka 2 till 3 inches från varandra, rör sig så långt bort från den tidigare som möjligt till nästa svets plats, så att du inte snedvrider metallen på grund av övertemperatur i samma område. Annars bara vänta för varje svets svalna innan du går vidare till nästa.
8

Efter alla dina häftsvetsar har svalnat, på bara några minuter, testa styrkan i din svets genom att försöka rycka metallen isär. Ibland kan det se ut som att du har en bra svets, men i själva verket tog det inte alls.
9

Använd din kvarn, noggrant nivå ut någon svetsloppor eller höga punkter så att du har en plan yta. Med 22 gage, vilket är en tunnare metall, en kraftfull cirkulär kvarn kan lätt bränna bort hela din svets väldigt snabbt. Jag föredrar att använda den lilla kvarnen kvarstad på en Dremel verktyg för mer kontroll.

10

Nu kan du antingen fylla i alla öppna fogar med flytande metall eller JB Weld eller fortsätta med en sträng stil svets mönster för att fylla i hela sömmen, väntar på metallen att svalna mellan svetsarna.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68924.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.