Hur man tar bort fönstret förardörren på en 1996 Jetta

Volkswagens har länge förknippats med glada människor, från den leende bugg, till välkonstruerad och ständigt pålitliga Passat. Men, i alla fall, även glada människor får uppgift om deras fönster bryts av olyckliga människor. Från upprörd exes, till vandaler och inkompetenta låssmeder, det finns ett antal skäl till att du kanske måste byta ut förarsidans fönster. Men, lyckligtvis, inte gör det inte göra dig någon mer olycklig än att ta reda på att din fönster bröts i första hand. Saker du behöver
Skruvmejslar
socket och skiftnyckel set
Door Tång borttagning 3392
Visa fler instruktioner
1

Ta förarsidans dörr panel . Börja med att sätta en skarp, skruvmejsel i mellanrummet mellan den långa, U-formad plastbit i dörrens urtag och urtag trim panel. Pop bit ut, och sedan bända trim panel - komplett med ställverk - upp och ut ur luckan. Koppla växlarna, och ta bort kåpa. Ta bort de tre skruvarna dörrpanelen tidigare gömda bakom kåpa, och trädet längst ned på panelen. Använd dissassembly tång 3392 för att frigöra klämmorna som fäster sidorna av dörrpanelen till dörren, och lyft sedan dörrpanelen upp och ut genom fönstret urtaget kanalen.
2

klädd runt dörrbladet, ser du ett antal småbolag, det finns fyra längs toppen, tre längs botten, två på framsidan och en på baksidan. Bänd locken av och ta bort isoleringen för att komma till klämbultarna vid basen av fönstret. Anslut den elektriska fönsterhissen växlar tillbaka i selen, och höja eller sänka fönstret tills du kan se spännbygeln vid basen av fönstret. Den klämfäste håller glaset på plats, och fungerar som en bas för att ansluta den till makten fönstret motorn.
3

Lossa bultarna för att släppa fönstret, och sedan luta fönstret fram emot att ta bort den från dörren. Fönstret ska komma ut med toppen av det sitter cirka tre till fem inches ovanför botten av fönsterkarmen, men du kan behöva för att höja eller sänka fönstret en aning för att få ut det. När du har gamla fönster - eller vad som är kvar av det - ut genom dörren, vrid nytt fönster ner på samma sätt som den gamla kom ut. Om det ursprungliga fönstret krossades, sedan se till att rensa kanalen i fönstret klämma med en stor, flat skruvmejsel.
4

Koppla ur strömbrytarna fönster, och dra åt bultarna till 6 fot- pounds, eller 70 inch-pounds. Re-anläggningen vid denna punkt är det omvända för flytt. Installera om ljudisolering, och släpp luckan på plats. Tryck klippen tillbaka in i dörrkarmen, och sätt tillbaka skruvarna som håller fast den vid dörrkarmen. Anslut växlarna i, och installera brytaren kåpa. Sätt tillbaka greppet pjäs som du tog bort först, och försök att parkera bilen närmare huset från och med nu.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68830.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.