Hur man byter bussningar kontroll arm i en 1999 Dodge Dakota

Bussningar bidrar till att isolera vägbuller och fånga det innan det fungerar i chassit, men de har två problem: de går dåligt, och de är jobbigt att komma ut ur kontrollgruppen och igen I själva verket har vissa DIY mekaniker och med gått så långt som att byta ut hela styrarmen - på omkring $ 250 - i stället för att gå igenom försämringen av att ta bort och ersätta bussningarna. För att vara säker, är bussningen ersättare i Dakota eller annat fordon inte för svag i hjärtat, men det är ganska genomförbart även utan en specialiserad hydraulisk press. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Stoppklossar
Socket och skiftnyckel set
Kulled separator
Chain och bult
Torch
Frys
tigersåg eller sticksåg
Borr och 3/8-tums bit
Hammer
kallmejsel
220-slippapper
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

placerar din nya bussningar i en frys inställd på lägsta-möjliga temperatur natten innan din ersättare. Chock din lastbilens bakhjul, bryta Lugnuts lös, höja och stödja framför lastbilen med jackstands och ta bort framhjulet. Ta bromsoket bildspel bultar, och hänga bromsok bort av ramen med en längd av metalltråd. Ta bort muttern som ansluter krängningshämmare till den nedre kulleden och dra ändlänken bort av nedre länkarm.
2

Ta bort sprinten och muttern från kulleden på den drabbade armen , eller på båda om du vill ersätta hela bussningen set. Kör en kedja genom din coilspring, och genom lastbilens ram, och anslut den i en slinga med en bult. Denna säkerhetsåtgärd hjälper till att förhindra skador från den trycksatta spiralfjädern. Skjut din domkraften under den undre länkarm och upphäva indragningen att rida höjd för att lossa returbuffert. Använd en kulled separator för att bända kulleden eller lederna bortsett från styrspindeln. Addera 3

unbolt stötdämparen från kontrollgruppen. Lyft överarmen ur styrspindeln, och sedan försiktigt sänka uttaget för att lasta av suspension. Vid denna punkt, bör våren lasta fullt, och knoge bör hängande i nedre kulleden och styrning end-link. Dra knoge upp och stänga av den nedre styrarmen, och hänga den från chassit med tråden, eller ta bort styrlänken och dra knogen ut helt. Dra spiralfjädern ut. Ta bort muttern från den stora vridaxel på den drabbade kontrollgruppen, och dra reglaget arm.
4

Borra genom gummibussningen materialet i så många platser som du kan. Perforera gummit på detta sätt kan ge dig det handlingsutrymme du behöver ta bort hylsan metallbussning med en kall mejsel och en hammare. Om bussningen brukar komma ut, montera en lång, tunn, metall-skärblad till din recipricating såg eller sticksåg, och skjut bladet genom axeln hålet i bussningen. Skär nedåt thrrough gummit, och mycket försiktigt skära bussningen är metallhöljet utan att skära in i kontrollgruppen. Gör detta på fyra till fem platser, och driva metallhylsa och resterande bussningsmaterial ut med en mejsel.
5

Rengör insidan av kontroll armslängds bussningen bar med 220-grit sandpapper för att få det som släta som möjligt. Nu, ange din fackla på låg värme - en gul-orange, rökig eld om du använder ACETYLEN. Håll facklan så att lågan bara nuddar kontrollgruppen, och arbeta runt bussningen borrning och lite ner i armen. Ditt mål här är att få kontroll armen varm, men inte så varm att den lyser med något. Cirka 350 grader är lämpligt. Det är nog att bussningen borrningen kommer att expandera för att acceptera bussningen, men inte så mycket att du kommer åter temperera metallen.
6

Dra din kalla bussning ur frysen. Frysa bussningarna får dem att krympa. Med bussningen kontrakterade och kontrollgruppen expanderade, kan bussningen väl bara släppa in utan någon kraft alls. Om den inte gör det, bör en lite övertalning med en hammare göra susen. Du kanske vill träffa kontrollgruppen med facklan en gång strax innan glider bussningen igenom, bara så att det är helt upp till temperatur. Upprepa med den andra bussningen på den kontroll arm, och de andra två bussningar på den andra kontrollgruppen, om du vill.
7

Smörj tapp och insidan av bussningen hylsorna innan ominstallation . Detta kommer att bidra till att förhindra gnissel och skrammel som församlingen inrättar ett slitage mönster. Montera i omvänd ordning mot demonteringen. Installera spårtappen eller stift, och vridmoment Ledtappen muttrarna till 155 foot-pounds på överarmen, och de nedre främre och nedre bakre muttrarna till 130 och 80 foot-pounds, respektive. Montera spiralfjädern och stötdämpare, och dra åt nedre chock bultar till 19 foot-pounds. Släpp styrspindeln på den nedre kulleden, och sedan använda din jack att upphäva indragningen tills knogen går på den övre kulleden.
8

Installera kronmuttrar på kulleder, och dra åt till 60 foot-pounds. Fortsätt att dra åt muttrarna tills du kan arbeta sprinten igenom. Böj sprintarna tillbaka på sig själva för att låsa muttrarna på plats. Installera krängningshämmaren länken och dra åt fästanordningen till 35 foot-pounds. Installera bromsoket reglaget bultar - efter smörjningen reglaget axeln - och dra åt bultarna till 22 foot-pounds. Sätt tillbaka hjulet, och upprepa på andra sidan av lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68825.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.