Hur man omdirigera tändkablarna

Du har ersatt din fördelarlocket och pluggar och du måste omdirigera dina tändkablarna runt den nya konfigurationen och den nya fördelarlocket. Omdirigering tändkablarna kan tyckas svårt, men med rätt verktyg och kunskap du kommer ha dem i trim på nolltid. Så här omdirigera tändkablarna så att din motor har en slät, rent utseende igen. Instruktioner
1

Label tändstiftet trådarna innan du tar bort dem. Detta kommer att slippa spekulera i att försöka berätta vilken tråd som går till vilken cylinder.
2

Få en Chilton eller Clymer handbok och kontrollera diagrammet tändstiftet. Detta kommer att hjälpa dig orientera tändstiftet trådar runt motorn i sin rätta form.
3

Börja med det svåraste tråden först. Till exempel kan du prova tändkabeln dirigeras från den mest avlägsna cylindern först. Fortsätt med nästa dirigeras längst tändkabel, sedan nästa längst, tills du har alla kablar rätt dragna.
4

Dra trådarna upp och bort från alla ställen som kan orsaka friktion på tråden . Motorn kommer att vibrera och orsakar slitage på beläggningen av tändkablarna, vilket kommer att orsaka dem till korta om man inte placerar dem i sina rätta ägare.
5

Skjut varje tändstiftsledningen fullt på fördelarlocket. Varje tråd är fjäderbelastad och gör en dubbel klickande ljud när du installerar den korrekt. Lyssna till denna dubbelklicka ljud när du trycker på tändningskabeln på plats på fördelarlocket att installera den korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68968.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.