1998 Dodge 1500 Pitman Arm borttagning

Titta nära nog vid 1994-2002 Dodge Ram, och du kan se en liten bit av Freightliner eller internationell till sin grill, strålkastare och fendrar. Detta är knappast en tillfällighet, eftersom, efter att upphandlingen av Cummins B-serien medeltung diesel på 1980-talet, gick Dodge ingenjörer på ett korståg för att ytterligare stärka lastbilens genetiska länkar till sina Behemoth bröder. Och länken var mer än yta, den nya RAM använt några tunga drivlina och styrkomponenter som gav lite trovärdighet till "Ram tuffa" marknadsföringskampanj. Men, decennier senare, kommer även dessa tunga komponenter slits ut och kräver tjänsten - precis som stora lastbilar gör. Verktyg du behöver

Bortsett från de vanliga sortiment av hylsor och skiftnycklar, behöver du en Pitman arm avdragare, en fettspruta och en mutterdragare. Om du någonsin sett en harmonisk balansaxel avdragare eller valvespring kompressor, då du har en uppfattning om vad en Pitman arm avdragare gör. Trots sin mycket specifika-klingande namn, är Pitman arm avdragare ett mångsidigt verktyg som krokar runt toppen av Pitman arm - eller styrstag, om du använder den för att - och drar länken nedåt och bort från rattstång. En mutterdragare är valfritt, men rekommenderas för denna typ av arbete Addera Ta bort styrstag

Ta bort de fyra muttrarna som håller länken center dra -. Axeln som ansluter boxen till Styrspindlar - till styrväxeln s Pitman arm, spännhjulsarmen och styrningen end-länkar. Målet här är att ta bort styrstag helt för att tillåta dig att släppa Pitman arm rakt ner istället för att tvinga dig att svänga upp och ner för att ta bort och installera det. Ge styrstag en solid smack från sidan med din hammare, vilket kommer att bryta ner från de avsmalnande platser på Pitman och frigående lederna arm. Alternativt kan du använda Pitman arm avdragare för att dra styrstag ner från armarna.
Borttagning av Pitman Arm

Ta bort muttern som håller Pitman arm till styrväxeln. Installera din Pitman arm avdragare på Pitman arm, mellan armen och styrväxeln. Dra avdragaren bulten tills den själv-centra i avspänning i styrväxeln axeln. Fortsätt att dra åt den tills avdragaren drar Pitman arm av splinesförsedda styrväxel axel. En mutterdragare är hand här, men detta kan göras med en 1/2-tums Ratchet om du har tålamod. Du kanske upptäcker att spraya toppen av axeln, över Pitman arm, med penetrerande olja kommer att underlätta borttagning när du vrider remover för hand.
Installera nya ARM

Montera smörjnippel på din nya Pitman arm, och pumpa Pitman arm full av fett innan du installerar. Skjut den nya Pitman arm upp på axeln - igen, kan besprutning räfflorna med lite penetrerande olja hjälp här. Peka på Pitman arm med en hammare runt axeln för att driva den uppåt tills den sitter på styrväxeln. Alternativt, kan du placera en stor, 1-1/2 tums uttag över axeln och hammare på sockeln för att driva armen uppåt. Montera låsbrickan och muttern på rattstången och dra åt den till 185 foot-pounds.
Knäppa

Skjut styrstag tillbaka upp på spännhjulsarmen och Pitman arm dubbar. Installera kronmuttrar på kugghjulet och Pitman arm dubbar, dra dem båda till 65 foot-pounds, och dra åt dem ytterligare för att anpassa öppningarna kronmutter så att du kan installera sprintarna. Montera stiften, och böj deras ändar bakåt för att låsa dem i. Upprepa med styrningen end-länkar, även skärpa dem till 65 foot-pounds innan du riktar kronmuttern.
Eftertankar

p Det är alltid en bra idé att få en anpassning efter byte någon del av din styrning eller fjädringssystem. Även när du byter en del med en annan identisk del, det har inget att berätta om du kanske har ändrat något i systemet i processen att ta bort och installera det. En ny Pitman arm kommer att bidra till att vässa upp din lastbil styrrespons, men du kommer inte få ut det mesta av det i termer av att hantera och styra livslängd utan fjädrande för en anpassning efteråt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68829.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.