Hur man arbetar med Automotive Spray Primer

Det finns ett par olika typer av vanliga bilar sprej primers som du kan använda under karossen och efterbehandling process.There är slut eller slutligt primer och även hög-bygga formler. Finishen primer används i allmänhet för metall som redan har en slät yta eller också kan den appliceras över den höga-build primer för en smidigare finish.The hög-build primer används i allmänhet när metallen är en bit grov och du behöver en liten uppbyggd för att täcka repor eller pinholes.Application är densamma, förutom de höga bygga behoven mer torktid mellan skikten och före slipning. Saker du behöver
Spray primer i burken, (high-bygga eller avsluta formel) katalog Olika kvaliteter av sandpapper (60 -, 120 -, 320 - och 600-grit kommer att täcka alla tänkbara behov)
ren bomullstrasa eller målare klibbduk
Papper ansiktsmask eller andningsskydd
Handslipning blocket
Common hårtork (tillval, för att påskynda torktiden)
Visa fler instruktioner

1

Sand utanför ytan vaxer och Slipa ytan färg, tillsammans med några gupp, med 60-korn eller 120-slippapper. Om du använder 60-grit, som kommer att få dig djupare i befintliga färgen och ta bort skräp och stötar, bör du följa upp med 120-grit till sand ner repor kvar av den hårda 60-slippapper, med ditt mål är att sluta med en tråkig, slät, olje-och-vax-fri yta.
2

Använd ditt trasa eller klibbduk för att avlägsna allt slipdamm och vara säker på att alla hörn eller springor är dammfri, eller när du börjar att spraya partiklar kan blåsa upp i din finish. Om du råkar ha en kompressor med en fläkt fäste, är den här perfekt. Tvätta arbetet med rent vatten och vara säker på att ytan är helt torr.
3

Se till att du har ordentlig belysning inrättas och du är i ett riktigt ventilerat område utan syftar direkta drag på din arbetsplats.
4

Skaka burken, vilket gör att rattleren att blanda färgen ordentligt. Sätt på din ansiktsmask och med munstycket i burken ca 8 inches från ytan, börjar spraya en ljus yta päls. Det finns två vanliga metoder för sprutning. En är håller munstycket nere hela tiden, att hålla kan röra sig, och den andra är att skjuta beräknade skott av primer på ytan. Jag föredrar att skjuta beräknade skott eftersom primern är mindre sannolikt att köra, eftersom det kan när du håller munstycket ner hela tiden, släppa en konstant ökad volym av produkten.
5

Låt första skiktet till torka innan en annan. Om du använder finish primer, kan du spraya oftast igen inom en minut eller två, men om du använder höga bygga bör du vänta 5 till 10 minuter mellan skikten, eventuellt längre beroende på tjockleken av ansökan och luftfuktighet och värme nivåer. Du kan också använda en hårtork för att påskynda torktid, hålla den 8 till 10 inches från den våta primern och hålla den i rörelse hela tiden.
6

Du Målet är att tillämpa 2 till 3 rockar primer, som sedan måste torka ordentligt, helst några timmar eller till och med över natten, innan det slutliga steget av finslipning primern
7

Använda 320 -. till 600-slippapper på din hand- höll blockera slipmaskin, "lätt" sand grundfärgen. Ditt mål är att jämna ner några körningar och platta ut primern finish. Använd 320 - eller 120-grit för körningar och stötar och 600-grit för final smoothing.If du slipa för långt och skapar en kal fläck, en enkel snabb bild av färsk primer över platsen är allt du behöver, följt av en mycket ljus 600-grit sandning.
8 p Om det finns några uppenbara brister, såsom hål, antingen spraya över med hög bygga primer eller arbeta med en inglasning fläck spackel, vilket kommer att bidra till att fylla i några hål eller scratches.Sand glasyr ned med 120 -. 320-grit och prime området igen Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68922.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.