Hur att kontrollera din Transmission Fluid

Kontroll av automatisk nivå transmissionsolja i bilen är något som varje bilägare borde lära sig att göra. Att upprätthålla rätt nivå transmissionsolja är viktigt att hålla din växellåda växling ordentligt och bilen i trim. Instruktioner
1

Leta mätstickan för din sändning. Det är oftast nära baksidan av motorn, och stick handtaget är antingen ett T-handtag eller en ring handtag.
2

Starta motorn och kontrollera vätskenivån.
Sida 3

Fatta oljestickan handtag och dra rakt fram till slutet av minnet rensar huset röret. Torka av pinnen av med en trasa, och tryck in den hela ryggen ner i röret.
4

Dra pinnen hela vägen ut igen och håll den så att du kan se slutet av pinnen och filmen av vätska som klamrar sig fast vid den.
5

Leta efter nivåmätare stämplade eller borras in mätstickan. Du bör se två uppsättningar indikatorer. En uppsättning är för kontroll av vätskan när motorn är kall, och den andra uppsättningen är till för kontroll vätskan när motorn är varm. Varje uppsättning indikatorer är markerade med en "fullständig" linje och en "add" linje. Ta reda på om din transmissionsolja är på rätt nivå genom att hitta plats på mätstickan
6

där filmen av fluid slutar. Om filmen slutar nära "full" märke eller någonstans nära halvvägs mellan "full" och "tillfoga," din sändning har en tillräcklig vätskenivå.
7

tillbaka oljestickan till fasthållningsröret och tryck det hela vägen tillbaka ner i röret. Fullt sittplats mätstickan i fasthållningsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68949.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.