Hur Tappa en bakre differential

Om det är dags att ändra din differential vätska, återförsluta locket på grund av läckage, eller kolla dina redskap för slitage, måste du tömma hela bakre differential systemet först. Följ de rätta stegen för att rensa vätska och undvika en röra på ditt garage golvet - och dig själv! Saker du behöver
Fyra pallbockar
Jack
Oljetråg
Socket att passa bilens differential lock
Ratchet
brytjärnet
Visa fler instruktioner

1

Hissa upp bilen på fyra pallbockar. Du kan göra en fluid förändring med endast den bakre delen av fordonet lyfts, men det är en mindre perfekt process eftersom bilen inte är nivå.
2

Lägg ett spilloljekärl under differential. Var noga med att använda en behållare som är bredare än den differentiella lock och tillräckligt djup för att rymma all vätska. Håll några butik trasor till hands för eventuella spill.
3

Leta pluggen först och se till att den kan tas bort. Pluggen kan vara rostiga eller skalas och kräver en professionell skicklighet att ta ut. Om du inte kan dra ut kontakten, då du inte kommer att kunna fylla på systemet när du har dränerad det, så det här är ett viktigt första steg!
4

Lossa alla bultarna på skillnaden locket först, använder rätt hylsa och spärrskaft för din bil.
5

När alla skruvar lossas, börja ta bort skruvarna i botten av den differentiella locket. Ta bort en bult från vänster sida, nästa blixt från höger, och sedan tillbaka till vänster igen och så vidare. Lämna två eller tre skruvar upptill på plats.
6

Lossa de bästa bultarna lite mer, men ta inte bort.
7

Place brytjärnet mellan locket och differentialen. Försiktigt bryta förseglingen.
8

Låt rinna växellådsolja i fångsten pan. Vänta tills det rinner helt.
9

nu ta bort de sista bultarna på toppen. Håll i locket med den andra handen så att den inte faller av och stänk i pannan nedan.
10

Bänd bort locket helt. Mer vätska kommer ut, så ha det tråget på plats!
11

Medan du har locket på, kan du inspektera differentialväxlar för slitage. Att fylla på systemet, måste du rengöra, tätning och dra åt differential lock på plats igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69084.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.