Hur man tar bort de bakaxlar i en 2001 Silverado

Även om namnet sträcker sig tillbaka ända till 1930-talet som en trim paket på standarden Chevrolet pickup, Silverado som en modell av sin egen gjorde inte debut förrän GM introducerade nästa generations GMT800 plattform. Sedan gjorde den tunga GMT800 Silverado är ett namn för sig själv i termer av robusthet, flexibilitet och lyx (en lastbil). Den Silverado bakaxel, men förblev standard för linjen, med många av samma arm och produktionsmetoder som sina förfäder gjorde sju decennier innan. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack och mikrofonstativ
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lossa lastbilens bakre muttrarna, och chock framhjulen både före och efter sin tid. Lyft den bakre delen av lastbilen tills däcken dingla bara av marken, och stödja den med pallbockar under ramen. Ta bort de bakre däcken för att komma åt bromsinsatser. Skjut din domkraften under axeln och lyft det en aning, stödja axel rören med pallbockar. Nästa, krypa under bilen, och ta bort skruvarna som håller fast drivaxeln till axeln drevet oket. Markera drivaxeln och drevet ok med ett referensmärke för återmontering. Dra drivaxeln framåt och bort från drevet, och låt den vila på marken.
2

Ta bort alla skruvar som håller fast bromsledningar och bromskraftfördelning block till axeln, sedan skruva isär och ta bort bromsoken från broms rotorer. Du kan bara koppla fördelningen kvarter från chassit-side bromsslang, men gör det här sättet kommer att eliminera behovet av att blöda bromsarna efter re installation. Däremot kan du välja att koppla bromsledningarna och lämna bromsok på om du utför service eller byte av bromsarna under axel byte eller reparation. Addera 3

Lossa parkeringsbromsen , och sedan avluftningsslangen från toppen av differentialen. Koppla bort krängningshämmare länk från chassit och ta bort den nedre stötdämpare genomgående bult. Un-plugg det kabelnät från spjället sensorerna, om så utrustad. Lossa den övre muttern spåret bar och bult från toppen av axeln, och sedan ta bort skruvarna som håller fast länkarmen på axeln, om så utrustad.
4

bort U-bultar som håller fast axeln till bladfjädrarna, om din bil har bladfjädrar och se till att hålla koll på de distanser och brickor, notera orientering för senare. Om din lastbil kom med spiralfjädrar, ta sedan bort spiralfjädern-till-axliga fästbultar. Slutligen, lyft axeln något med din jack och ta bort jack läktaren, därefter stadigt axeln medan du försiktigt sänka uttaget. Ta axeln.
5

Installationen är den omvända för flytt. Lyft axeln upp i lastbilen, och sätt tillbaka bultarna fjäderhållare. Montera kontrollgruppen och spår bar, då stötdämparen genomgående bultar, ventilationsrör, krängningshämmare och parkeringsbroms kabel fäste. Montera drivaxel - med referens markerar du noterade tidigare - och därefter bromsoken och bromsslangar. Återigen, behöver du inte att blöda bromsarna om du inte kopplar ledningarna. Se tips avsnitten nedan för vridmoment specs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68853.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.