Hur Vridmoment bakaxelväxel Cover

Efter dränering din differential och inspektera växlarna, måste du täta systemet igen. Följ de rätta stegen för att sätta tillbaka den bakre differentialen luckan och dra åt skruvarna, och förhindra läckor när du fyller med vätska. Saker du behöver
Packning skrapa (eller någon spårskruvmej-pry verktyg) katalog Bromsrengöringsmedel eller motorrengöring
RTV silikon
Repair manual för din bil
Hylsnyckel
Socket för att passa bilens differentiella bultar
Momentnyckel
Shop trasor
Oljetråg (tillval)
Visa fler instruktioner
vridmoment bakre differential Cover
1

Ta bort den gamla packningen från differentialen själv. Du kan använda en packning skrapa, eller någon form av verktyg med ett platt blad, för att skrapa den från kanten av differentialen. Om locket fästes med silikon, skrapa resten från fälgen.
2

Ta bort eventuella rester från locket med en skrapning verktyg. Du kan också använda lite spray av broms renare eller motorrengöring på omslaget samt differential. Torka noggrant med en trasa och få ytorna så smidig som möjligt. Renare ytor kommer att fästa bättre när du återförsluta locket.
3

Lägg en sträng RTV silikon till den platta innerkant differential lock. (Här vi använder blå silikon, men andra färger fungerar.) Återanvänd inte gamla packningen, eftersom det finns en större benägenhet för läckor.
4

Låt silikonet sitta en stund för att bota . Följ tillverkarens anvisningar.
5

Håll täcka upp till differential. Kontrollera att luckan är vänd åt rätt håll, med den stora puckel passar över kuggkransen. Tryck INTE silikon ner ännu.
6

noggrant håller locket där du vill ha den, tråd ett par skruvar i att hjälpa till att hålla locket på plats. Dra inte. Gör ditt bästa för att inte flytta locket runt för mycket, eftersom det kommer att smeta silikon och du kommer inte att ha lika tät försegling.
7

Thread alla bultar i innan åtdragning. Gå sedan igenom med en hylsa och dra åt bultarna i en korsvis: överst till höger, nere till vänster, överst till vänster, längst ner till höger och så vidare, tills alla skruvar är ordentligt
8

Kontrollera din reparationshandbok. och ange din momentnyckel till fabriksinställningarna för din bil.
9

Använd momentnyckel i ett korsvis på bultarna. Den nyckel kommer sluta vrida på varje bult när det har skärpts med rätt moment.
10

Gå igenom en andra gång för att dubbelkolla ditt arbete. Använd ett cirkulärt mönster denna gång för att se till att du inte har missat några skruvar.
11

använda lite broms ren på en trasa och torka av eventuella rester på utsidan av locket. Din differential nu återförslutas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69081.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.