1998 Nissan Altima frambroms Repair Vägbeskrivning

År 1993 lanserade Nissan den eleganta Altima sedan att ersätta den kantighet Stanza som hade varit så funktionsdugliga över sin produktion livslängd. År 1998 genomgick Altima sin första översynen, sedan en andra översyn år 2002. 2007 års modell markerade starten av den fjärde generationens Altima, som varade till 2012 års modell. Den 2008 Nissan Altima kom standard med fyra hjul skivbromsar, och ersätta de främre bromsarna är en detaljerad, men ändå relativt enkel uppgift för en erfaren gör-det-själv mekaniker. Saker du behöver
Breaker bar
Hylsnyckelsats
Ordet jack
stödbenet
Ratchet
Bungee strap platt skruvmejsel
Gummiklubba
Ny rotorer (valfritt) katalog Brake Cleaner Review Ren, luddfri trasa
Momentnyckel
Skivbroms fett
8-tums C-Clamp
dräneringskärlet
sexgradig, box-nyckel som
New DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Park ditt Altima på en plan och jämn yta, och lossa klacken nötter på framhjulen en tur med en breaker bar och uttag. Placera golvet jack under motorn vaggan på förarsidan och lyft den sidan av fordonet från marken, sedan placera en pallbock under nypa svets precis bakom framhjulet och sänka bilen på stödbenet. Upprepa lyft och säkring procedur på passagerarsidan av bilen.
2

Ta bort muttrarna och dra hjulen bort de främre naven. Ta bort de två bromsok-fästskruvar, med ett Ratchet och uttag, och lyft tjocklek av av dess fäste. Häng bromsok från fjädring framaxel, med ett bungee strap Addera 3

Skjut bromsbelägg från fästet och bända pad trotjänare -. Den tunna, shims metall ovanför och nedanför kuddar i fästet -. från fästet med en platt skruvmejsel
4

Dra tumnageln över rotorn och känsla för eventuella spår djupt nog för att fastna din spik. Om rotorn är smidig, fortsätt till avsnittet "Installation". Om rotorn har djupa spår, bort Bromsokshållare bultar med en breaker bar och uttag, samt ta bort konsolen. Drag av rotorn från navet. Om rotorn inte dra bort lätt, lätt slå den med en gummiklubba för att befria det först.
Installation
5

Gå direkt till steg 2 om du inte bort rotor.Clean den halkskyddstejp och smuts från den nya rotorn, med broms renare och en ren, luddfri trasa. Rikta in hålen i ny rotor med hjulbultar och tryck den nya rotorn på främre navet. . Montera bromsok fästet och dra sina bultar till 98 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag
6

Ta bort papperet som täcker limmet på nya flerskiktade bromskloss shim - alla obligatoriska shims och shims covers medföljer de nya bromsbelägg. Rikta den flerskiktade mellanlägget med den nya yttre bromsklossen och tryck mellanlägget på baksidan av bromsklossen. Ta bort papperet som täcker limmet på ett lager shim, rikta in den med den nya inre bromsklossen och tryck fast den på baksidan av bromsklossen. Applicera ett lager skivbroms fett på mellanlägget på den inre bromsbelägget, sedan rikta den inre broms dyna shim med bromsbelägg och tryck på locket på kudden tills den klickar på plats.
7

Applicera ett lager skivbroms fett bromsok fäste där bromsbelägget hållarna montera och tryck hållarna bromsbelägg i bromsoket fästet. Skjut nya bromsbelägg i bromsoket fästet.
8

Ställ en åderlåtning pan under oket och ställa den gamla inre bromsklossen i tjocklek, så det kommer i kontakt med bromsok kolv. Placera en 8-tums C-Clamp över bromsok, så dess fasta ände kontakterna på baksidan av bromsok kroppen och dess skruv kontakter sidan den gamla bromsklossen. Öppna avluftningsventilen på toppen av bromsok genom att vrida den ett helt varv moturs med en sexgradig, box-nyckel, sedan omedelbart dra åt C-klämman tills kolven dras tillbaka helt i bromsoket. Omedelbart åt avluftningsventil för att stänga den. Ta bort C-klämman och gamla bromsbelägg.
9

Sänk tjockleken på fästet och dra åt dess bultar till 20 foot-pounds.
10

Upprepa avlägsnande och installationen på andra sidan av Altima.
11

Montera hjulen på fordonets front och ombonad dem. Sänk bilen till marken, sedan dra åt muttrarna i ett korsvis, till 90 foot-pounds. Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast, sedan kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Om det behövs, lägg till ny DOT 3 bromsvätska i huvudcylindern tills den når "Max" nivå.
12

Drive Altima till en platt väg eller parkeringsplats med liten eller ingen trafik. Accelerera till ca 25 mph och stoppa fordonet under måttlig effekt utan att låsa upp bromsarna. Vänta cirka två minuter för bromsarna att svalna. Upprepa detta steg 15 till 20 gånger för att polera kuddar och rotorer.
13

Ta gammal bromsvätska till en Biltema eller används fordonsindustrin vätska återvinnare för bortskaffande.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68896.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.