Hur man ändrar Glödlampor baklucka ljus på en 2006 Sienna

Under 1998 ersatte Toyota underdimensionerad och konstigt stylade Previa minibuss med mer kraftfulla och konventionella Sienna minivan. År 2004 släppte Toyota den näst-gen Sienna med ett mer modernt utseende och elegant design belysning. För 2006, reviderad Toyota något av Siennas strålkastare och bakljus för en fräsch look. Byta glödlampor inuti bakre luckan monterade bakljus församlingar kräver loss den bakre luckan trim, men det är ganska enkelt. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Ratchet
10 mm hylsa
nr 194 lampa (bakljus) katalog nr 921 glödlampa (backljus) katalog Clean, ludd- fri trasa
Visa fler instruktioner
1

Öppna den bakre luckan och bänd bulten locket från toppen av luckan pull-down bandet, med hjälp av en platt skruvmejsel. Avlägsna skruvsäkringssystem den bakre luckan pull-down rem, med en spärr och 10 mm hylsa. Ta den rektangulära plastskyddet från centrum av den bakre luckan trim genom att trycka på dess låsflik och dra bort den från den bakre luckan trim.
2

Reach inuti tillgång hålet i mitten av den bakre luckan trim - öppningen kvar när du tar bort den rektangulära plastskyddet - och dra nedåt på trim för att frigöra trim-klämmorna. Dra nedåt längs den undre kanten av den bakre luckan trim att frigöra de nedre klämmorna tills det finns tillräckligt slak för att dra den trim bort från dörren för att komma åt lamporna.
3

Vrid lamphållaren moturs för att låsa upp den och dra den från bakljusaggregat. Dra ut glödlampan från sockeln med en lätt vickande rörelse. Håll en ny glödlampa - No 194 för bakljus eller nr 921 för den omvända ljus - med en ren, luddfri trasa. Håll glödlampan med bara händer kan orsaka att glödlampan att misslyckas snabbt. Tryck in glödlampan i sockeln.
4

Sätt i lampan och sockeln i bakljusaggregat och vrid hylsan medurs för att låsa den på plats. Rada upp klämmorna och flikar på den bakre luckan trim med hålen i den bakre luckan och tryck på trim på luckan för att låsa klämmorna.
5

tillbaka den bakre luckan pull-down rem och dra åt bulten tills det är ordentligt. Skjut tillbaka locket på plats över toppen av pull-down bandet. Guide flikarna på den nedre delen av den rektangulära plastkåpan under den bakre luckan trim och tryck på den övre delen av locket på trim tills den klickar låsfliken på plats. Stäng den bakre luckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68886.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.